Verificări la lucrările din intersecțiade la Girov

02/08/2016

Girov Arsene* Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, s-a deplasat personal să vadă care este stadiul lucrărilor * Din cauza lipsei de spațiu în respectiva intersecție nu se va amplasa un sens giratoriu, însă specialiștii au găsit altă soluție pentru a evita producerea accidentelor rutiere

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a mers să vadă cum stau lucrările la intersecția dintre drumurile care fac legătura între localitățile Girov, Căciulești, Roznov și Piatra Neamț.Soluția aleasă pentru fluidizarea traficului și mai ales pentru a evita producerea accidentelor de circulație care au loc frecvent în respectiva intersecție nu este chiar cea dorită de autoritățile județene. S-a găsit însă o altă rezolvare, și anume aceea de a lărgi respectiva intersecție, astfel încât să se poată circula pe două benzi atât la intrarea spre drumul care duce la Roznov, cât și la ieșirea din intersecție spre Căciulești. Potrivit președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, amplasarea unui sens giratoriu în acea intersecție nu se poate face, tehnic și legal vorbind, pentru că este nevoie de aprobarea Secției de Drumuri Naționale. Patru miliarde patrusute de mii de lei vechi costă amenajarea intersecției de la Girov, iar lucrările urmează să fie finalizate în termen de 30 de zile.

„Am venit astăzi să inspectăm lucrările care au început la Girov, din păcate însă soluția tehnică aleasă nu a permis un sens giratoriu aici, întrucât spațiul pe care îl avem aici nu a permis construirea unui sens giratoriu. Din ce spun domnii de la Drupo, constructorul, ceea ce se face acum aici va reuși să rezolve o parte a problemei cu traficul din aceasta intersecție, un punct extrem de periculos al județului Neamț, un punct unde s-au pierdut foarte multe vieți și încercăm să găsim soluția tehnică și legală să rezolvăm această problemă. Oricum, mă bucur că am reușit să găsim măcar această soluție și am rezolvat într-un fel parțial această problemă. Sper ca termenul de 30 de zile pe care l-au dat cei de la Drupo să fie respectat și după aceea să avem o intersecție mai ușor accesibilă din toate direcțiile. Îmi doresc ca pe viitor să nu mai avem evenimente rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești aici. Am încercat să avem o discuție cu cei de la Drumuri Naționale, și cei de la Direcția Tehnică din cadrul CJ au avut discuții pe această temă, însă diferența dintre a vrea și a putea este mare. Dacă am fi avut aici un spațiu corespunzător amplasării unui sens giratoriu, cu siguranță s-ar fi amplasat. Și această soluție tehnică aleasă nu este ieftină, investiția este de 4,4 miliarde de lei, dar sigur, pentru a rezolva această problemă nu conta câți bani ar fi trebuit pentru a amplasa un sens giratoriu. Important este, dacă de poate din punct de vedere legal și tehnic, să facem un sens giratoriu aici, iar cei de la drumuri naționale, împreună cu specialiștii noștri din Consiliul Județean au ales această soluție. Era urgent să rezolvăm această problemă, așa cum știți, aici au loc mereu accidente extrem de periculoase, iar noi cei care ne ocupăm de drumurile județene și de infrastructura rutieră nu putem să stăm nepăsători“, a declarat Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț.

Irina ȘTEFĂNESCU