UNPR merge independent la alegerile locale / Constantin Iacoban, candidat la Primăria Piatra Neamț și primul pe lista consilierilor județeni

12/10/2015

 

Iacoban, Constantin02Membrii UNPR Neamț nu vor alianțe pentru alegerile locale din 2016, iar numele lui Constantin Iacoban se va regăsi atât în rândul celor care candidează la Primăria Piatra Neamț, cât și printre primele de pe lista pentru Consiliului Județean Neamț. „Se creează o stare de confort cu aceste atacuri. Atacă politic de rup pământul și asta înseamnă că noi, cei de la Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), suntem plasați foarte bine în sondaje. Mă miră că i-am deranjat așa de tare. Eu sper că n-am făcut nimic rău pentru județ, în schimb, dacă pe unii îi supără unele lucruri, eu n-am ce să le fac, ele trebuie făcute corect și cu anumite reguli. Vom candida de sine stătători, fără alianțe. Avem oameni importanți, chiar în funcții, care ne-au curtat“, a declarat Constantin Iacoban, președintele UNPR Neamț.

Printre atacurile amintite de Constantin Iacoban se numără și cele din ultima vreme cu privire la datoriile acumulate de compania Urban, companie pe care a condus-o în perioada 1994-2004. „Curtea de Conturi a stabilit că acele sume nu s-au încasat, dar e vorba de companie, nu de persoană fizică. Curtea de Conturi nu spune de la cine să se recupereze banii. Trebuie să-i recupereze de la cei care nu au acționat la timp ca să recupereze sumele respective. E vorba și de facturi făcute imediat înainte de a pleca eu din companie și pe care nu le-a mai încasat nimeni, dar asta nu e vina mea. Ei au așteptat să treacă trei ani și să se prescrie, ei să plătească. Așa, leagă numele meu de niște lucruri doar ca să-l lege“, a spus președintele UNPR.

Până la 1 decembrie, membrii UNPR Neamț vor ști clar cu ce nume se vor prezenta pe listele pentru alegerile locale din 2016, atât pentru legislativul nemțean, cât și pentru Primăria Piatra Neamț. Dacă celelalte persoane nu sunt încă nominalizate, un lucru este sigur: Iacoban va candida. „Voi fi și pe lista pentru Consiliul Județean și, probabil, și pentru Primăria Piatra Neamț“, a adăugat Constantin Iacoban.

Andreea AMARIEI