Unirea Tămășeni a învins campioana

15/11/2016

fotbal-judet1Unirea Tămășeni – Voința Ion Creangă 4-1 (3-0)

Duminică s-au disputat partidele rundei a 13-a, antepenultima a turului ligii a patra, rundă în care s-au jucat doar 5 meciuri din cele 7 programate. Din cauza terenurilor impracticabile, după ploile abundente de la finele săptămânii trecute, jocurile dintre Vulturul Costișa – Steel-Man Târgu Neamț și Zimbrul Pâncești – Bradul Borca, au fost amânate pentru o dată ce va fi stabilită ulterior de AJF Neamț. În această etapă, în care Tineretul Cândești a stat, s-au marcat doar 25 de goluri, în 3 meciuri s-au impus oaspeții, iar de două ori au avut câștig de cauză gazdele. Victorioasă cu 4-0 pe terenul celor de la Voința Dobreni, Moldova Cordun își continuă parcursul excelent din campionat, are în acest moment 25 de puncte și a urcat până pe 3 în ierarhia internă, pe loc de play off. Teiul Poiana Teiului a bătut cu 4-1 acasă pe Bradul Roznov, a profitat de faptul că cei de la Borca nu au jucat, și a urcat din nou pe primul loc în clasament, cu 33 de puncte. Succes și pentru Speranța Răucești, 3-0 pe terenul celor de la Cimentul Bicaz, în timp ce Zimbrul Vânători Neamț a bifat duminică prima victorie stagională, 5-3 în deplasare cu LPS Piatra Neamț. Una dintre cele mai interesante confruntări a avut loc la Tămășeni, acolo unde Unirea din localitate, o formație mult schimbată în bine față de stagiunea trecută, a primit vizita campioanei, Voința Ion Creangă. Disputat pe un teren înghețat cu vânt puternic și foarte frig, meciul a fost influențat de condițiile meteo, iar din acest punct de vedere, câștig de cauză au avut gazdele, care în prima repriză au avut vântul de partea lor și a contribuit primul gol marcat de Unirea. Sulteș a punctat pentru 1-0, Ivancea a majorat ulterior avantajul gazdelor, iar Lucaci a stabilit scorul la pauză, 3-0. În partea a doua, primii care au marcat au fost tot elevii lui Daniel Busuioc, care au făcut 4-0 prin același Sulteș, care și-a trecut în cont dubla. Pe final, jucătorii de la Ion Creangă au marcat golul de onoare, dar nu au mai putut evita înfrângerea și astfel Unirea a obținut un succes meritat și categoric cu 4-1.

„A fost un meci greu dar frumos și cred că merităm pe deplin victoria. A fost un frig foarte pătrunzător, teren înghețat, dar se pare că noi ne-am adaptat mai bine în aceste condiții vitrege. Băieții au făcut un joc bun, au muncit, iar la final au fost răsplătiți cu cele 3 puncte, iar pentru asta îi felicit. Așteptăm pe acest final de tur să vină și liderul la noi, Teiul Poiana Teiului, pentru a câștiga și cu ei. Consider că eșecul de acasă, 0-1 cu Borca, gol marcat dintr-un penalty care nu prea a fost, a fost unul nemeritat și vrem să arătăm în fața celor de la Teiul că avem o echipă competitivă, în special la partidele de pe teren propriu“, a spus la final antrenorul de la Unirea, Daniel Busuioc.

În jocul de duminică, Unirea a evoluat cu Arusoaei – Ivancea, Chihalău, Rusu, Biciușcă – Tudose, Paveliuc, Lucaci, Tamaș – Căliman, Sulteș, iar pe parcurs au mai intrat Cobzaru și Balint.

După victoria de duminică, trupa din Tămășeni a ajuns la 17 puncte și se află pe locul 9 în clasament, în timp ce Voința are 22 de puncte și ocupă poziția a șaptea.

Penultima etapă a turului se va juca duminică, 20 noiembrie, de la ora 11, după următorul program: Unirea Tămășeni – Teiul Poiana Teiului, Voința Ion Creangă – LPS Piatra Neamț, Zimbrul Vânători Neamț – Zimbrul Pâncești, Bradul Borca – Vulturul Costișa, Steel-Man Târgu Neamț – Voința Dobreni, Moldova Cordun – Cimentul Bicaz, Tineretul Cândești – Bradul Roznov, iar Speranța Răucești va sta.

În clasamentul golgheterilor conduce Ionuț Gavril, de la Bradul Borca, cu 17 goluri, pe 2 este Radu Miron, de la Speranța Răucești, cu 16 goluri, iar pe 3 se află Romeo Chiruță, de la Vulturul Costișa, cu 13 reușite. AJF Neamț a decis ca cele două partide amânate, Vulturul Costișa – Steel-Man Târgu Neamț și Zimbrul Pâncești – Bradul Borca, să se dispute miercuri, 23 noiembrie, de la ora 14.

Sancțiuni record pentru Voința Bozieni

Speranța Răucești a fost formația cea mai sancționată după ultima etapă la liga a patra, de Comisia de Competiții și Disciplină a AJF Neamț. Daniel Zavate, eliminat pentru un fault dur, a fost suspendat două etape și a primit o amendă de 300 de lei, iar Vlad Avram, tot de la Speranța, eliminat pentru două galbene, a fost suspendat o etapă. Pentru că a avut 2 jucători eliminați într-o singură partidă, gruparea din Răucești a fost și ea amendată cu 150 de lei, în timp ce Dan Nedelcu, de la Cimentul Bicaz, a fost suspendat două etape și a primit o amendă de 300 de lei, pentru că adresat injurii la adresa arbitrului. Sancțiuni mari s-au acordat și după meciurile din prima etapă a Cupei României, în special pentru fotbaliștii de la Voința Bozieni, care au evoluat pe terenul celor de la Voința Valea Ursului. Atunci, în cupă, formația gazdă conducea cu 2-1, însă centralul a întrerupt jocul în minutul 67, după ce a fost agresat de o parte dintre fotbaliștii de la Bozieni. Astfel, Iulian Cântea a primit 16 etape de suspendare, pentru că a lovit arbitrul cu mingea în piept, iar Vasilică Enache și Toader Olariu, au primit câte 20 de etape de suspendare, după ce au lovit arbitrul cu pumnul. Cei 3 au primit și amenzi pecuniare de 250, respectiv 300 de lei, iar formația din Bozieni a primit și ea o amendă de 200 de lei, pentru că a avut 3 cartonașe roșii într-un joc și pentru că nu și-a achitat cartonașele galbene și roșii primite. După problemele de la acest meci, Voința Valea Ursului a câștigat cu 3-0, la masa verde, duelul cu cei de la Bozieni și s-au calificat în etapa a doua a Cupei României.

Rezultate, etapa XIII

Unirea Tămășeni – Voința Ion Creangă 4-1 (3-0)

Teiul Poiana Teiului – Bradul Roznov 4-1 (2-1)

Cimentul Bicaz – Speranța Răucești 0-3 (0-0)

Voința Dobreni – Moldova Cordun 0-4 (0-2)

LPS Piatra Neamț – Zimbrul Vânători Neamț 3-5 (0-2)

Vulturul Costișa – Steel-Man Târgu Neamț, amânat

Zimbrul Pâncești – Bradul Borca, amânat

Tineretul Cândești a stat

Clasament

1.Teiul Poiana Teiului  12  11  0  1  58-12  33p

 1. Bradul Borca 11 10  1  0  51-11  31p
 2. Moldova Cordun 13 8  1  4  42-20  25p
 3. Speranța Răucești 13 7  3  3  44-14  24p
 4. Bradul Roznov 12 7  1  4  48-16  22p
 5. Tineretul Cândești 12 6  4  2  37-22  22p
 6. Voința Ion Creangă 12 7  1  4  35-31  22p
 7. Cimentul Bicaz 12 5  2  5  37-24  17p
 8. Unirea Tămășeni 12 5  2  5  26-21  17p
 9. Vulturul Costișa 11 5  1  5  22-18  16p
 10. Steel-Man Târgu Neamț 11 2  2  7  19-40  8p
 11. Zimbrul Vânători Neamț 12 1  3  8  16-40  6p
 12. Voința Dobreni 12 2  0  10  9-67  6p
 13. Zimbrul Pâncești 11 1  1  9  9-57  4p
 14. LPS Piatra Neamț 12 1  0  11  13-73  3p

 

CSM Ceahlăul joacă la Dochia în cupă

AJF Neamț a stabilit la începutul acestei săptămâni programul meciurilor din etapa a doua a Cupei României, faza județeană, ediția 2017-2018, unde sunt angrenate formațiile din liga a cincea. În urma tragerii la sorți, CSM Ceahlăul Piatra Neamț va evolua tot în deplasare, pe terenul unei colege de eșalon, Voința Dochia. Pietrenii au ajuns în această fază după ce s-au impus cu 13-0 în deplasarea de la Podoleni, în timp ce gruparea din Dochia a eliminat pe Energia Pângărați, după ce a câștigat jocul de pe teren propriu cu 4-3. Meciul se va disputa duminică, 20 noiembrie, de la ora 11, într-o singură manșă. Sistemul de calificare este același, învingătoarea fiind stabilită după cele 90 de minute, sau eventual a reprizelor de prelungiri și executarea loviturilor de la 11 metri. CSM Ceahlăul a mai jucat cu cei de la Dochia, în campionat, chiar pe terenul acestora, în etapa a șasea a seriei a doua, când s-a impus cu 4-1. În urma tragerii la sorți, Arsenal Văleni a obținut deja biletele pentru turul al treilea, etapă care se va desfășura anul viitor. Vă prezentăm mai jos programul partidelor din etapa a doua a Cupei României, primele formații fiind gazde la aceste jocuri. Astăzi, de la ora 14, se va juca și partida dintre Unirea Dulcești și Moldova II Cordun, meci restant din prima etapă a cupei, care nu s-a putut disputa duminică din cauza terenului impracticabil.

Voința Dochia – CSM Ceahlăul

Stejarul Stănița – Voința Valea Ursului

Flacăra Brusturi – Zorile Urecheni

Voința Botești – Unirea Dulcești sau Moldova II Cordun

Urmatorul articol >
Eliminare previzibilă