Un nou centru de permanență la Piatra Neamț

Ieri, a fost inaugurat de către municipalitatea pietreană cel de al șaselea Centru de Permanență din municipiul Piatra Neamț. Acesta va funcționa în cartierul 1 Mai, o zonă deschisă pentru și către mai multe cartiere.

Noul centru de permanență, rezultat din necesități sociale și medicale, îi va deservi nu doar pe locuitorii din cartierul 1 Mai, ci și pe cei din cartierele Gara Veche, Mărăței și Vânători.

Noua instituție socio-medicală are drept ocrotitoare spirituală Sfânta Fecioară Maria. La inaugurare, slujba de sfințire s-a făcut de către un sobor de preoți, care a oficiat un Te-Deum la care au participat, pe lângă conducerea municipalității (primarul Dragoș Chitic și viceprimarul Luminița Vîrlan), și directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț, dr. Dan Dorin Morenciu alături de personalul medical care își va desfășura activitatea în acest centru.
Este vorba despre șase medici și șase asistenți medicali care vor sta la dispoziția pacienților, oferind consultații și tratamente între orele 15.00-08.00 în zilele lucrătoare, iar în week-end și în sărbătorile legale, 24 de ore din 24.
Pentru că vine Crăciunului și activitățile, mai ales cele de asistență socială și medicală au cu sine un aer de sărbătoare, slujba de sfințire a fost încheiată cu un colind.

Centrul va fi coordonat de dr. Mihaela Meleșteanu.

Dr. Dan Dorin Morenciu, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț, instituție parteneră în acest proiect, a vorbit despre utilitatea acestui centru: „Acest Centru este deosebit de util pentru toți cei pe care urmează să-i ajute. Scopul lui este să vină permanent în sprijinul cetățenilor“.

Coordonatorul Centrului de permanență din Cartierul 1 Mai, dr. Mihaela Meleșteanu, a detaliat, în cunoștință de cauză, necesitatea înființării lui, mai ales că a lucrat în zonă cu beneficiarul lui. „Această zonă era complet descoperită în ceea ce privește asistența medicală permanentă. De ceva timp, am propus înființarea acestui Centru de permanență, în urma consultărilor cu oamenii. În cadrul centrelor de permanență, asistența medicală este acordată atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate, lucru care este deosebit de important, din cauza faptului că această ultimă categorie de persoane are probleme foarte grave în ceea ce privește asistența medicală“, a precizat dr. Meleșteanu.

„Sperăm ca Dumnezeu să aibă grijă mereu de sănătatea noastră, mai ales acum, în preajma minunatei sărbători a Crăciunului“, a adăugat viceprimarul Luminița Vîrlan.

Sănătatea este bunul cel mai de preț al fiecărui om și mă bucur pentru că am reușit să finalizam acest proiect în parteneriat instituțional. Aici, la Piatra Neamț, suntem ca într-o familie unită, iar atunci când unul din membrii familiei are o problemă, ceilalți vin în ajutorul său. Acest Centru de Permanență reprezintă un sprijin pentru membrii familiei municipiului Piatra Neamț. Felicit pe toți cei implicați în realizarea acestui proiect, pentru că nu este doar meritul Primăriei, ci este un cumul de factori care au reușit să realizeze acest Centru de Permanență
Mulțumesc celor care s-au implicat în realizarea acestui centru, prin deschiderea căruia am acoperit uniform serviciile medicale gratuite în tot municipiul“, a spus primarul Dragoș Chitic.

Primăria Piatra Neamț acordă gratuit servicii medicale primare prin încă 5 centre de permanență, în afara celui inaugurat joi:
– Speranța: str. Izvoare nr. 151, în cadrul Centrului Social Speranța;
– Văleni: str. Gheorghe Asachi, Vila 48, apartamentele 1 si 2;
– Precista: complex comercial Piața Precista;
– Centrul Medical Sf. Elena, str. Cuiejdului nr.1 ( vis-à-vis de ISU Neamț);
– Dărmănești: Str. Gavril Galinescu, nr.46 – în cadrul Centrului Social „Împreună“ (relocat de la Piața Dărmănești). (M.O.T.)