Turnul lui Ştefan, la lumina lumânărilor!

   lumanari

Zeci de nemţeni, în special elevi, au participat la evenimentul organizat la Curtea Domnească cu prilejul “Earth Hour”. În Piatra-Neamţ, cu sprijinul Primăriei s-a  întrerupt iluminatul pietonal şi arhitectural la Curtea Domnească – Turnul lui Ştefan, Muzeul de Artă, biserica Sf. Ioan în intervalul orar 20.30 – 21.30. O oră fără electricitate s-a dovedit a fi un bun prilej de a ieși din casă, la o plimbare, de a petrece timp alături de oamenii dragi şi astfel peste 30 de pietreni si voluntari ai Asociaţiei Sens Civic s-au întâlnit  pe platforma de la Curtea Domnească pe data de 29 martie, începând cu ora 20:30, pentru a celebra împreună Ora Pământului.
”Am profitat de ocazie şi împreună cu câteva colege am aprins lumânărele și am format cuvântul Piatra Neamţ cu acestea, astfel am reuşit să iluminăm Turnul lui Ştefan intr-un mod inedit. De asemenea am văzut cum arată orașul nostru pe întuneric, luminat doar de gânduri bune.” a declarat Ana Holotă voluntară ASC
La invitaţia lansată de World Wide Fund for Nature, Piatra-Neamţ a marcat cea de a V-a sa la acţiune şi astfel s-a alăturat orașelor din întreaga lume pentru a transmite un apel global la acțiune care se adresează fiecăruia dintre noi, un apel la responsabilizare, inițiativă și la solidaritate, toate menite să construiască un viitor sustenabil.

“Ne bucurăm că au fost oameni de toate vârstele, de la copii de 2-3 anişori însoţiţi de bunici, parinţi, elevi”, a declarat Andrei Carabelea preşedintele Asociaţiei Sens Civic.

Scopul evenimentului este de a atrage atenţia asupra necesităţii unei conduite responsabile în exploatarea resurselor naturale. Risipa şi epuizarea acestora constituie un motiv serios de îngrijorare pentru organismele internaţionale. Exploatarea resurselor se arată a fi, de asemenea, o sursă importantă de tensiuni sociale şi chiar conflicte militare  în întreaga lume.

”Ne bucurăm că Piatra Neamţ a celebrat pentru a 5-a oară acest eveniment, trebuie să fim conştienţi că resursele pământului sunt limitate şi trebuie să le folosim în mod responsabil şi raţional. Conştientizarea realităţii că aceste resurse nu sunt infinite, ar atrage după sine acceptarea şi adoptarea unei schimbări profunde în privinţa modului nostru de a relaţiona cu mediul. Respectarea şi protejarea mediului înconjurator trebuie să devină valori asumate de fiecare dintre noi! ” a mai adăugat Andrei Carabelea.

Andreea FLOREA