Tensiuni și amenințări în cazul de șantaj

Cazul de șantaj instrumentat de polițiștii pietreni a luat o turnură încordată, după ce femeia care lua bani de la un tânăr de 30 de ani, încadrat cu handicap, a fost reținută în urma unui flagrant.

Femeia, în vârstă de 43 de ani, din Piatra Neamț, a fost plasată sub control judiciar. Revenirea ei acasă, în cartierul unde locuiește și victima, a creat tensiune în zonă. Între rudele femeii și rudele celui șantajat s-a iscat un nou conflict mocnit, oamenii se simt în pericol după ce au fost amenințați mai mult sau mai puțin direct și au cerut ajutorul, din nou, poliției.

De câteva zile, în zona de „conflict“ sunt plasate unul-două echipaje de poliție, completate la ore „critice“ și de polițiști locali. Măsura luată de autorități vrea să prevină orice escaladare a violenței și să țină sub supraveghere cele două grupări. În plus, anchetatorii vorbesc de mai multe victime care ar fi fost șantajate de suspectă, prin aceeași metodă.

Reamintim că tânărul a reclamat la serviciul de protecție socială faptul că din luna septembrie 2016 indemnizația lunară pentru handicap trebuie să i-o dea suspectei, iar instituția a sesizat poliția care a organizat flagrantul de pe platoul Curții Domnești, din data de 10 aprilie 2017. Ulterior, s-a stabilit că femeia îi reținuse tânărului cartea de identitate și astfel îl obliga să-i dea banii, se pare în contul unei datorii. Numai că femeia a primit mai mulți bani decât îi împrumutase tânărului pentru medicamente (8.400 lei prejudiciu), pare-se, așa că anchetatorii fac cercetări extinse, mai ales că ar fi vorba de mai multe victime.

Cert este că, în zona unde locuiesc suspecta și persoana vătămată poliția veghează zi și noapte, în continuare. De altfel, plasarea suspectei sub control judiciar îi impune niște condiții acesteia, printre care să nu ia legătura în nici un fel cu victima ori cu martorii, iar dacă încalcă obligațiile, ea riscă să fie arestată la domiciliu sau plasată în arest preventiv. (C.I.)