Tâlhar periculos prins de un polițist în civil, la Roman

13/12/2016

Un tâlhar a atacat cu spray lacrimogen, ziua în amiaza mare, o femeie căreia i-a furat poșeta cu bani și documente. Scena a fost văzută de un polițist care era în timpul programului, îmbrăcat civil, și care a fost și el agresat de hoț. „În data de 12 decembrie 2016, la ora 14:20, un polițist romașcan, care se afla în timpul serviciului în ținută civilă, pe strada Roman Mușat a observat un bărbat de aproximativ 40 ani care a folosit un spray lacrimogen împotriva unei bătrâne de aproximativ 70 ani, iar prin violență a deposedat-o de o poșetă, pe care victima o avea pe umăr“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Polițistul a somat suspectul să se oprească, iar întrucât acesta nu s-a supus somației, a pornit in urmărirea acestuia și l-a prins după aproximativ 300 de metri. În momentul când a fost prins, suspectul a folosit spray-ul lacrimogen și împotriva polițistului. Acesta a reușit să-l imobilizeze și l-a condus apoi la sediul Poliției municipiului Roman pentru continuarea cercetărilor.

Bărbatul are 41 ani și locuiește în comuna Gâdinți. Poșeta femeii, care conținea 650 lei, un telefon mobil și documente personale, a fost recuperată și restituită victimei.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus reținerea suspectului pentru 24 ore pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat judecătoriei Roman cu propunere de arestare preventivă. (C.I.)