Știai că DAE este cel mai bun indicator pentru costul real al unui credit?

Momente disperate apar în viața oricui, iar de cele mai multe ori aceste momente necesită resurse financiare pentru a fii rezolvate. Astfel de situații au notorietatea de a apărea tocmai atunci când acele resurse financiare sunt necesare altor planuri, planuri care nu mai au sens odată ce banii nu mai ajung pentru ambele.

Împrumutul printr-un credit nebancar rapid este soluția la care apelează cei mai mulți oameni, datorită rapidității și a condițiilor de creditare mult mai permisive față de un credit bancar. IFN-urile există astfel ca soluție pentru a oferi un împrumut pe perioade scurte de sume mici. Ceea ce este în schimb aspectul de multe ori înșelător la acest tip de creditare este faptul că foarte multe persoane se lasă induse în eroare de către valoarea dobânzii lunare atunci când decid să ia un credit IFN.

Cel mai bine este să cunoști costul total al creditului, nu doar valoarea dobânzii/lună

Un indice net superior față de dobânda lunară este dobânda anuală efectivă, care nu doar că include suma dobânzilor lunare sau pe zi, dar și restul costurilor și cheltuielilor aferente creditării. Practic, DAE reprezintă costul total al creditului.

Cu toate că aceste dobânzi, rate, termeni scadenți și alți termeni bancari par foarte copleșitor de reținut și înțeles, este bine să te familiarizezi puțin cu acest domeniu dacă urmează să fii printre cei care vor să obțină un împrumut rapid. Dar… dacă nu dorești să-ți bați capul cu toate astea, la www.creditfix.ro, ai posibilitatea să împrumuți până la 2.000 de lei GRATIS, adică fără dobândă, fără DAE, fără absolut nici o îndatorare suplimentară, cât împrumuți atât dai înapoi.

Ceea ce depășește această sumă însă, revine a-i fi aplicată o dobândă de 1,2%/zi, astfel site-ul îți poate arăta clar și transparent Dobânda Anuală Efectivă pe care o ai de rambursat la termenul scadent. Cu toate acestea, DAE rămâne cel mai important indicator al unui credit rentabil prin faptul că acesta reprezintă costul total al creditului tău, ceea ce te interesează de fapt.

De ce rămân oamenii îndatorați până peste cap?

Mulți creditori reușesc să atragă foarte mulți clienți prin faptul că pot face ca un împrumut foarte scump să arate mult mai atractiv decât unul ce presupune rate de dobânzi oarecum obișnuite. Un exemplu foarte interesant ar fii situația în care am vrea să împrumutăm 5.000 de lei la clasica rată a dobânzii de 10% pe 3 ani, dobânda în fiecare lună ar fii 160 de lei. Ceea ce folosesc însă creditorii isteți ar putea fii propunerea unei măriri a dobânzii la 25% și prelungirea perioadei de rambursare la 5 ani, astfel dobânda/lună devine 145 de lei, ceea ce pare mult mai atractiv.

Adevărul este că atunci când tragi linie la sfârșitul perioadei de creditare, observi că ai achitat de două ori mai mult decât suma împrumutată, cu toate că dobânda/lună a fost de 145 de lei.

Până la urmă, lipsa de informații și neglijența sunt de asemenea motive pentru care rambursările creditelor includ și restanțe care să contribuie la suma totală. Dacă vrei să te informezi mai multe despre DAE și cum aceasta este calculată, poți da click aici să te informezi despre ce costuri și taxe adiționale include, precum și alte sfaturi de la specialiști în acest domeniu.