Staţiunea Secuieni, la congres ştiinţific

Tina-Staţiunea Secuieni, fotoCercetători de la Staţiunea de Cercetarea şi Dezvoltare Agricolă Secuieni vor participa, în acest week-end, la Congresul Naţional al Cercetării şi Învăţământului Superior din Agricultură, care va  avea loc la Universitatea Agronomică şi de Medicină Veterinară din Iaşi. Cercetătorii de la SCDA Secuieni vor participa cu 3 referate ştiinţifice, două vor fi prezentate în plenul Congresului, iar unul va fi sub formă de poster.

Este cea de a treia participare, în ultima perioadă, a SCDA Secuienei la manifestări ştiinţifice de nivel naţional. În perioada 25-27 septembrie,  Centrul de Afaceri şi Expoziţii Bacău, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, au organizat Salonul Anual al Cercetării şi Inovării, manifestare ştiinţifică la care au participat toate instituţiile de cercetare din zona de est a ţării, adică din toată Moldova. Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Secuieni a fost prezentă cu oferta activitatea de cercetare-dezvoltare  pe care o pune la dipoziţia fermierilor din agricultura zonală, din partea de est a ţării, dar şi pentru agricultura României. În cadrul Salonului s-au prezentat  două tehnologii de cultivare a unor plante  de câmp. O tehnlologie de cultivare a speciei Echinaceea prooreea în agricultura  ecologică. Cea de a doua tehnologie prezentată acolo se referă la cultivarea cânepii monoice.

Dacă tot vorbim de participarea cercetătorilor la sesiuni ştiinţifice şi congrese, trebuie să menţionăm şi participarea celor tineri din cadrul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Secuieni la congresul organizat de Academia de Ştiinţe Agricole de la Chişinău. Acolo, tinerii cercetători au participat cu 3 referate ştiinţifice.

În zilele de 16 şi 17 octombrie, cercetătorii de la SCDA Secuieni au fost prezenţi la Târgul Internaţional  de la Bucureşti. În  cadrul secţiunii de Biosecuritate Alimentară ei au fost prezenţi cu o expunere realizată de dr.ing. Constantin Găucă, în care a prezentat  oferta Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Secuieni privind soiurile de cânepă monoică şi, desigur, tehnologiile de cultivare în agricultura din România.

Le dorim să aibă cele mai bune rezultate!  Au multe a spune!

Tina CONDREA