Spitalul Roman are nevoie de ajutor de la CJ Neamț

Bani puțini, dorințe multe. Așa se traduce starea de fapt a investițiilor de pe anul în curs. Primarul Laurențiu Leoreanu a declarat că parlamentarilor legați de Roman, indiferent de culoarea politică, nu au putut promova niciun amendament pentru dezvoltarea zonei. Pe listă se aflau investiții ca modernizarea Casei Celibidache sau reabilitarea rutei ocolitoare. Așa că, spun autoritățile locale, prioritățile anului 2013 le reprezintă continuarea investițiilor începute anterior și rezolvarea urgențelor.

Primăria Roman speră la un ajutor de la bugetul județului pentru unele investiții necesare la Spitalul Municipal de Urgență Roman în vederea obţinerii acreditării. „Prioritar este să finalizăm investițiile începute. Nu cred că este bine să demarăm ceva și să lăsăm apoi în paragină din lipsă de bani. Biblioteca municipală se consolidează în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ), care face un efort de opt miliarde de lei pe an. Avem probleme la spital cu acoperișul de la secțiile de Pediatrie și Psihiatrie. Dorim să finalizăm schimbarea lifturilor de la spital și avem nevoie de o parcare în fața unității medicale. Fac lobby, pentru că spitalul nu se poate adresa direct CJ, dar încercăm să rezolvăm acest probleme urgente”, a spus primarul Laurențiu Leoreanu.

Nici bugetul local nu scapă de „urgențe”, fiind probleme deosebite la Școala 1, Grădinița Ion Creangă și Colegiu Tehnic Miron Costin.

Printre lucrările ce vor demara anul acesta, dar se vor finaliza peste doi-trei ani, se numără cea de modernizare a Ștrandului, reabilitarea Corpului B de la Colegiul Național Roman Vodă, modernizarea ultimului segment din Pietonalul Ștefan cel Mare sau ridicarea parcării etajate de la Piața Centrală. În același timp se vor continua lucrările la microhidrocentrală, programată a se încheia în primăvara anului viitor.