Spitalele din Neamț și Ambulanța caută medici rezidenți 

rezidentiMedicii aflați la început de carieră care doresc să profeseze în Neamț au la dispoziție câteva posturi în spitalele din județ și la Ambulanță. Înscrierile au loc până la data de 23 octombrie 2015.

Spitalul de Urgență Piatra Neamț are nevoie de 15 specialiști, Spitalul Roman scoate la concurs trei posturi, unitatea sanitară cu paturi din Târgu Neamț – două, iar Spitalul Bicaz are disponibile șapte posturi. Serviciul de Ambulanță Neamț s-a înscris cu două posturi, iar DSP are nevoie, de asemenea, de doi specialiști. Concursul de intrare în rezidențiat pe post și pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, va fi organizat de Ministerul Sănătății, în data de 15 noiembrie.

Astfel, Spitalul Municipal de Urgență Roman are nevoie de un epidemiolog, un specialist pentru laborator și de un neonatolog.  Spitalul Orășenesc „Sfântul Dimitrie“ Târgu Neamț oferă rezidenților un post la secția Chirurgie generală, compartimentul Anestezie și Terapie Intensivă, și un post pentru Laboratorul de radiologie. Spitalul „Sf. Nicolae“ Bicaz scoate la concurs un post la compartimentul Anestezie și Terapie Intensivă, un post pentru Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, câte un post la compartimentul Medicină Internă, Neonatologie, Neurologie, Oftalmologie și la compartimentul Recuperare, Medicină Fizică și balneologie. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț este nevoie de doi cardiologi, trei oncologi, doi radiologi, un specialist în chirurgie vasculară, doi medici pentru ATI, un hematolog, un neonatolog, un pediatru, un psihiatru și de un farmacist.

Și Direcția de Sănătate Publică Neamț scoate posturi de rezident la concurs, respectiv pentru Laboratorul de diagnosticare și investigare în sănătate publică – un post în specialitatea medicină de laborator, iar pentru Compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediul de viață și muncă – un post în specialitatea igienă. Serviciul Județean de Ambulanță Neamț are nevoie de doi medici – specialitatea medicină de familie.

Concursul se desfășoară în centrele universitare, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. La concurs se pot prezenta candidații care au diplomă de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta, rezidenții aflați în pregătire, dar și specialiștii care doresc să efectueze pregătire în cea de-a doua specialitate.

Geanina NICORESCU