România hulită

Alupului Rus, Constantin* Motto: „Dar lăsați măcar strămoșii ca să doarmă-n colb de cronici“ – Mihail Eminescu, „Scrisoarea a III-a“

Nu este zi lăsată de Dumnezeu în care mass-media națională să nu spună ceva de rău despre România și români. În primul rând se spune că românii sunt hoți. De parcă ei ar fi furat și distrus întreaga industrie românească, care, până în 1989, era fala unei națiuni, industrie care asigura inclusiv piese importante pentru navetele spațiale americane. Se spune că românii sunt needucați, făcându-se că nu-și aduc aminte că la școala românească s-au format cei mai mari inventatori ai lumii: Henri Coandă (avionul cu reacție), Emil Racoviță (fondatorul biospeologiei), Grigore Antipa (inventatorul dioramei), Ștefan Odobleja (fondatorul ciberneticii), Conrad Haas (inventatorul rachetei), Ana Aslan, Ion Cantacuzino etc. Ba chiar și celebra mișcare literară „dadaismul“ a fost creația românului Tristan Tzara. Ca să nu mai vorbim de Constantin Brâncuși cu a sa „Coloană a Infinitului“.

Se spune că suntem necivilizați ignorându-se faptul că Bucureștiul a fost primul oraș din lume iluminat stradal cu petrol, în timp ce la Paris, Berlin sau Londra oamenii orbecăiau pe străzile scăldate în întuneric. Și dacă Petrache Poenaru nu inventa stiloul la 1827, probabil că și acuma scriam după ce căutam pene de păsări pe care să le înmuiem în călimară.

Se face mare tapaj pe faptul cu românii cerșetori. Asta îmi aduce aminte o recentă întâmplare. La intrarea unui moll din orașul meu stătea o „țigăncușă“ de 5-7 ani, curat îmbrăcată, care se uita parcă întrebător la cei ce intrau. Am întrebat-o ce să-i cumpăr. Mi-a răspuns: nimic. Am întrebat-o dacă vrea bani. Mi-a spus că nu. Atunci am invitat-o cu mine să-și aleagă ce vrea ea din magazin. După ce am intrat a mers direct la lada frigorifică din care a ales un pui congelat. Ajunși la casierie am întrebat-o de ce a luat doar puiul, când putea să își ia ciocolată, bomboane, pâine. Explicația ei a fost atât de normală pe cât de neobișnuită părea. „Din acest pui mama face un borș din care vom mânca eu și frații mei o săptămână. Iar făină a adus mama din banii primiți de la cei la care a făcut curat“!

Se spune că românii nu sunt educați. Atunci cum ne explicăm faptul că „stranierii“ veniți în concediu te agresează cu mașinile lor împrumutate sau luate „pe doi lei“ și dacă zici ceva te iau și la bătaie. Explicația? Lipsa de educație a populației din țările pe unde se duc la muncă. Pentru că mârlănia este mai periculos decât „virusul zika“. Ba chiar s-a ridicat, la nivel de politică de stat, imaginea negativă a României. Mă refer la programul electoral „România educată“ folosit în ultima campanie electorală. Program care, semnificativ, a dat câștig de cauză dorinței „stranierilor“. „România educată“ face abstracție de tot ceea ce v-am relatat mai înainte. Și cel mai important este că, cu bună știință, ignoră faptul că România nu a declanșat nici un război în istoria sa, românii nu au ars evreii și țiganii în cuptoarele de la Auschwitz. Că România și românii au primit pe pământul lor și conviețuiesc cu sași, secui, unguri, turci, tătari, evrei, indo-europeni (țigani), ruși, lipoveni, aromâni, meglenoromâni, albanezi, greci etc. Se face abstracție că România este singura țară din lume care permite minorităților să vorbească, să studieze și să se închine în limba și lăcașele lor de cult. O libertate nesfârșită pe care nu o regretă nici un român născut și crescut după datina străbună. Pentru români mesajul lui Eminescu nu este o sperietoare când marele poet afirmă: „Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,/ Toți se scurseră aicea și formează patrioții,/ Încât fonfii și flecarii, găgăuții și gușații,/ Bâlbâiți cu gura strâmbă sunt stăpânii astei nații!“ Pentru că ei știu, tot de la marele geniu, că „Ce e val ca valul trece;/ De te-ndeamnă, de te cheamă/ Tu rămâi la toate rece“.

C.H. ALUPULUI RUS