Proxeneții rămân arestați

07/12/2016

 

proxeneti-arestati-diicotTribunalul Neamț a admis, ieri, cererea DIICOT Neamț de prelungire a arestării preventive cu încă o lună de zile a Lăcrămioarei Lupu, a lui Ioan Vlăduț Lupu, a Alisei Vitan și a lui Abbas Shams Addin (zis Turcu). Decizia poate fi atacată de inculpați.

Cei patru sunt cercetați împreună cu Gabriel Zmeu Gabriel și Edera Maria Darandoi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 pe raza municipiului Piatra Neamț, județul Neamț, a fost constituit un grup infracțional specializat în exploatarea sexuală a unor tinere, majore și minore, provenite din familii dezorganizate sau din centre de plasament. Minorele și majorele erau cazate în locații închiriate de către membrii grupării în vederea practicării prostituției, fie prin anunțurile din ziarele locale, fie de pe șoseaua de centură a municipiului Piatra Neamț“, spune DIICOT Neamț.

Gruparea a fost destrămată de procurori în data de 12 noiembrie într-o acțiune derulată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Neamț. Gruparea se ocupa cu racolarea, supravegherea, transportul și cazarea persoanelor de sex feminin dispuse să practice prostituția pe șoseaua de centură a municipiului Piatra Neamț și obligate să racoleze clienți cu care să întrețină relații sexuale, spun procurorii. Fetele erau obligate să stea de dimineața până noaptea pe centură în căutare de clienți. Ulterior, inculpata Lăcrămioara Lupu și ceilalți membri ai grupului le solicitau în mod repetat victimelor să sustragă bunuri sau sume de bani de la persoanele cu care acestea întrețineau relații sexuale, să își atragă clienții în zone izolate unde să poată fi tâlhăriți de către ceilalți membri ai grupării, motivând faptul că acești nu vor depune plângere penală pentru a nu se face de rușine, mai arată DIICOT Neamț. (C.I.)