Proiecte de peste 75 milioane euro pentru dezvoltarea orașului Piatra Neamț

30/10/2015

Chitic, Dragos* Soluția pentru creșterea calității vieții cetățenilor este atragerea fondurilor europene, consideră primarul Dragoș Chitic

Primarul Dragoș Chitic nu renunță la idea atragerii de fonduri europene pentru dezvoltarea municipiului reședință de județ și pentru creșterea calității vieții pietrenilor. Mai mult, municipalitatea pietreană are un portofoliu generos de proiecte, cu finanțare europeană, ce urmează să fie implementate în următoarea perioadă de timp.

Amploarea acestor proiecte este de peste 75 milioane euro, iar scopul lor este dezvoltarea orașul Piatra Neamț și creșterea calității vieții cetățenilor, a precizat primarul Dragoș Chitic. „Atragerea fondurilor europene reprezintă o soluție pentru dezvoltarea orașului și creșterea calității vieții cetățenilor. Experiența și determinarea în atragerea banilor alocați de Uniunea Europeană, tratarea cu seriozitate a acestui aspect, pregătirea cu minuțiozitate, pas cu pas, a documentațiilor necesare, mă determină să afirm că municipiul Piatra Neamț va beneficia de peste 75 milioane euro pentru investiții în perioada 2015-2020“, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Unul dintre proiectele propuse este ,,Extinderea și înlocuirea sistemului de iluminat public“. ,,Este un proiect important, prin care ne-am propus înlocuirea sistemului clasic de iluminat din municipiu cu sisteme noi, care utilizează lămpi cu eficiență energetică ridicată și cu o durată mare de viață. Ne aliniem în acest fel reglementărilor internaționale privind protecția mediului prin reducerea consumului de energie electrică.

Tot prin acest proiect ne dorim extinderea și reabilitarea sistemului de iluminat public în zonele în care acesta nu a fost reabilitat încă. Un punct important pe care ni l-am propus prin acest proiect îl reprezintă realizarea unui sistem subteran pentru rețelele de electricitate, internet, telefonie în zonele în care se poate desfășura această lucrare“, a afirmat primarul Dragoș Chitic.

Valoarea estimată a acestui proiect este de 7.864.500 euro fără TVA.

Irina ȘTEFĂNESCU