Președintele Consiliului Județean, la Direcția de Sănătate Publică

22/12/2015

CJ dsp2* Constantin Iacoban a încheiat, la DSP, seria vizitelor de informare la instituțiile din sănătate

După ce a participat la întâlniri cu toți șefii de spitale din județul Neamț, Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț s-a întâlnit, astăzi, și cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Neamț, cu care a discutat despre ce trebuie făcut pentru ca în sănătatea nemțeană lucrurile să funcționeze cât mai bine. Pentru asta, șeful legislativului nemțean a discutat cu directorul executiv Dan Morenciu, directorul executiv adjunct Daniela Marcoci și cel economic, Constantin Oprea, despre ce proiecte ar trebui realizate în perioada următoare și cum se poate veni în sprijinul pacienților. „Trebuie să încercăm să deblocăm niște situații din sănătate și vreau să precizez că nimeni nu vrea să streseze pe cineva, nici să îi ia din activitate, pentru că la Consiliul Județean avem destule pe cap și nu ne interesează decât să ajutăm pe cei din domeniu să realizeze ceva. Sunt interesat să aflu dacă nu sunt probleme cu medicii de familie de la sate, cum se asigură medicina școlară, ce trebuie făcut pentru a nu mai exista întârzieri enorme pentru ca oamenii să beneficieze de unele investigații de specialitate, fiindcă nu e normal să ai o problemă de sănătate acum, dar să te poată vedea specialistul peste trei luni!“, a declarat președintele Constantin Iacoban.

Din discuțiile cu cei trei șefi ai Direcției de Sănătate Publică Neamț a reieșit că nu există zone neacoperite de către medicii de familie, dar sunt probleme în unele unități de învățământ rurale, unde medicina școlară este asigurată de către medicii de familie, care nu sunt obligați prin lege să presteze astfel de servicii. Reprezentanții DSP au precizat că există posibilitatea ca, într-o perioadă ulterioară, medicii de familie să aibă posibilități tehnice de a le transmite pacienților lor, cu exactitate, ziua și ora la care pot fi văzuți de către medici de specialitate, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze ei de la domiciliu până la oraș și să se programeze personal.

La finalul discuțiilor, doctorul Morenciu a apreciat inițiativa șefului CJ de a se achiziționa, în 2016, locuințe pentru câțiva medici de la Spitalul Județean, cu fonduri de la bugetul județului. (Z.C.)