Poliţia Neamţ primeşte înscrieri, pentru şcolile de agenţi, şi în mini-vacanţă

Peste 250 de nemţeni s-au înscris, deja, la şcolile de agenţi de poliţie
După cum se ştie, în ianuarie 2018, Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina scoate la concurs 1.300 de locuri, iar Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, alte 300 de locuri. Până acum, la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț s-au înscris 258 persoane în vederea susținerii examenelor, 230 pentru la Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina și 28 la Școala de Agenți de Poliție Septimiu MureșanCluj-Napoca, conform informaţiilor transmise de IPJ Neamţ.
Pentru posibilitatea înregistrării înscrierilor și în zilele libere de 30 noiembrie și 1 decembrie, conducerea IPJ Neamț vine în întâmpinarea nemţenilor care doresc să acceadă la o carieră în acest domeniu şi a dispus continuarea activităților la nivelul Serviciului de Resurse Umane în cele două zile, în intervalul orar 08.00-16.00.
Co această ocazie, reprezentanţii IPJ Neamţ reamintesc faptul că, în conformitate cu Ordinul M.A.I nr. 144/2017, publicat în Monitorul Oficial la data de 22 noiembrie, prevederile referitoare la criteriul specific privind înălțimea candidaților la concursurile pentru admiterea în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. au fost abrogate.
De asemenea, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor pentru admiterea îninstituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ. Proba se execută în ţinută sportivă decentă adecvată anotimpului (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurţi sau trening). Este declarat „promovat“ candidatul care îndeplineşte baremul minim de 2 minute și 25 de secunde. Candidaţii sunt apreciați cu calificativul„promovat“sau „nepromovat“. Pe timpul susţinerii probei, indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminări sau repetări. Abandonul, accidentarea sau neîndeplinirea baremului minim duce la eliminarea candidatului din concurs şi declararea acestuia „nepromovat“. Însă, trecerea de la alergare la mers a candidaţilor nu se consideră abandon. Instructajul privind normele de securitate şi sănătate în muncă se face de către lucrătorul desemnat sau de un membru al comisiei/subcomisieidesemnat în acest sens, înainte de începerea probei, pe bază de semnătură.
Rezultatele obţinute se aduc la cunoştinţa candidaţilor, la finalul probei, pe bază de semnătură. Numai dacă din pricina condiţiilor meteorologice înu pot fi organizate şi desfăşurate activităţile de evaluare a performanţei fizice (pe timpul ploilor
torenţiale, pe timp de ceaţă, la temperaturi de peste +30°c sau sub 0°c ori în alte condiţii de natură să favorizeze producerea de accidente), acestea se vor desfăşura în sala de sport. De asemenea, desfăşurarea probei se poate amâna, la propunerea comisiei, cu acordul preşedintelui comisiei, până la momentul când proba se poate desfăşura în condiţii normale. Despre toate acestea, candidaţii vor fi anunţaţi la momentul oportun.
Geanina NICORESCU