Percheziții ample în Neamț și în alte 10 județe pentru infracțiuni economice

04/05/2018

Prejudiciul în dosar se ridică la 500.000 euro
Polițiștii au demarat, ieri, mai multe percheziții în județul Neamț și în alte 10 județe, la sedii de firme și la administratori care ar fi înregistrat în contabilitate facturi în baza unor operațiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensate ilegal, reducând, astfel, obligațiile fiscale. Prejudiciul în dosar se cifrează la 500.000 de euro, informează Poliția Română.
Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), polițiștii de investigare a criminalităţii economice efectuează, în total, 67 de percheziţii în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Iaşi, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Mureş, Buzău și Vaslui, la sedii de firme și la 40 de administratori bănuiți de infracţiuni economice. Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.
^În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2015, 40 de persoane, reprezentanţi ai 53 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale^, a transmis IGPR, prin Biroul de presă.
Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat 500.000 de euro.
Geanina NICORESCU