Pensionari ajutați de pensionari

02/10/2014

ziua pens psdAproximativ 50 de pensionari din Piatra Neamț, cu venituri mici, s-au bucurat ieri, de Ziua Persoanelor Vârstnice, de câteva clipe de căldură sufletească și mici cadouri. Este vorba despre o inițiativă a organizației de pensionari a PSD Piatra Neamț.

Mai mulți membri ai organizației amintite, și ei la rândul lor la vârsta a treia, s-au gândit să le facă bătrânilor nevoiași câte o mică surpriză.

”Au fost pregătite 50 de pachețele, cu mâncare, cosmetice și tot ceea ce mai are nevoie un vârstnic şi le-am oferit unor pensionari defavorizați social. Colegii noștri s-au gândit chiar și la cei mai în vârstă, persoane netransportabile, și au mers la domiciliul acestora pentru a le oferi câte o mică bucurie. Tot conținutul pachetelor a fost strâns prin colectă publică, așa cum s-a întâmplat și cu alte ocazii, de către memnbrii Organizației de Pensionari a PSD Piatra Neamț”, a precizat Aurelia Simionică, președinte PSD Piatra Neamț.

Acțiunea de ieri nu a fost singulară, inițiative similare având loc în tot județul Neamț, iar în total au fost beneficiari câteva sute de pensionari nevoiași.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106.
Primul plan de acțiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă a fost elaborat de ONU în 1982. Printr-o serie de rezoluții ulterioare, Adunarea Generală a ONU și Consiliul Economic și Social (ECOSOC) au cerut guvernelor statelor membre ONU să elaboreze cu prioritate programe vizând sprijinirea persoanelor de vârsta a treia. În acest sens, în cadrul guvernelor statelor lumii au fost înființate departamente specializate pe acest gen de probleme.

 

Irina ȘTEFĂNESCU