Părintele Justin, despre familia tradițională: „Într-o familie, mama, tata şi copilul formează o trinitate.”

Referendumul pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție a intrat în linie dreaptă, odată cu decizia Curții Constituționale din data de 17 septembrie 2018, potrivit căreia „legea de revizuire a Constituţiei României respectă dispozițiile constituționale referitoare la revizuire”. Așadar, cetățenii României sunt așteptați la referendum pe 7 octombrie, să spună dacă sunt de acord ca în Constituţie să scrie clar că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu între soţi, aşa cum prevede textul actual al legii fundamentale a statului român.
Până în prezent, 14 state europene au făcut acelaşi demers, prevăzând în Constituţiile lor că femeia şi bărbatul sunt aceia care realizează o căsătorie, reprezentanta Coaliției pentru Familie, av. Ana Corina-Săcrieru, arătând recent că referendumul „nu aduce nicio atingere altui tip de familie, cum ar fi, de exemplu, familia monoparentală, pentru că ocrotirea definiției milenare a căsătoriei a însemnat întotdeauna, în mod implicit, și ocrotirea familiei compuse dintr-un părinte și un copil”.
Precizarea vine ca o replică la adresa adversarilor referendumului, care susțin, între altele, că inițiativa de modificare a Constituției va duce la scindarea societății, atacând familia mono-parentală sau alte tipuri de familii.
Pentru ca referendumul să fie validat, este nevoie de prezența la urne a 30% din numărul total de alegători, adică a unui număr de 5.675.249 de cetățeni. De asemenea, pentru validarea consultării populare este nevoie ca cel puțin 25% dintre voturi să fie valide.
„Educaţia creştinească şi morală a copilului nu o mai poate oferi decât familia…”
Pentru a conștientiza importanța participării românilor la referendumul din data de 7 octombrie, am considerat oportun să-i dăm cuvântul Părintelui Justin Pârvu, care ne vorbește, peste timp, despre provocările societății contemporane și rolul familiei, Bisericii și școlii în educația copilului:
„Într-o familie, mama, tata şi copilul formează o trinitate. Ce este Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt în cer, este pe pământ familia creştină. Lucrurile mai stau şi altfel în viaţa creştină. Familia, Biserica şi şcoala sunt trei elemente de formare a omului şi tocmai pe acestea le-a zdrobit ateismul şi le zdrobeşte în continuare. Şcoala să fie în mâna ateiştilor, Biserica să fie sub controlul ecumeniştilor, familia să fie dezbinată: mama pleacă în Canada, tata în Austria şi copilul rămâne al nimănui şi nu mai ştie unde este naţia lui, unde rădăcina şi credinţa lui. Răul copilului nu este în nimeni altcineva decât în noi înşine, în felul în care ştim să ne apărăm drepturile şi cum ştim să ne sacrificăm pentru ele (…)
Educaţia mamei în duhul credinţei şi al dragostei de neam face mai mult decât instrucţia unei armate. Mamele au fost unii dintre cei mai puternici eroi ai acestei naţii. Această civilizaţie l-a despărţit pe om de familia lui. Educaţia creştinească şi morală a copilului, astăzi, nu o mai poate oferi decât familia. Instituţiile de învăţământ, din păcate, s-au transformat în factori anticreştini de modelare a copilului. Te învaţă să fii în pas cu ştiinţa raţionalistă şi cu lumea păcătoasă. Şcolile, până şi grădiniţa, au un scop satanic, de a te abate de la linia creştină – nu cumva să ajungi duminica la Biserică, îţi găsesc ei de lucru. (…)
Trebuie să apărăm societatea şi familia de handicapul acesta modern care s-a infiltrat şi la noi în ţară, prin acceptarea incestului şi a prostituţiei şi a altor mari fărădelegi. Ei încearcă să desfiinţeze valorile naţiei din temelii, şi o fac acţionând prin ambele planuri: unul moral, spiritual, dar şi cel biologic, virusând familia şi voinţa omului. Să ne amintim de martirii şi străbunii noştri şi să nu îngăduim străinilor să ne răpească moştenirea această primită prin harul lui Dumnezeu şi plămădită prin sângele şi sudoarea martirilor noştri.” („Ne vorbește Părintele Justin”, Fundația Justin Pârvu, Petru Vodă)
Irina NASTASIU