Ofertă generoasă de joburi în Spaţiul Economic European

JOB2*Nemţenii care vor să lucreze în străinătate au la dispoziţie 247 de posturi vacante

În această perioadă, reţeaua europeană EURES, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă românilor 247 de posturi vacante în Spaţiul Economic European.

Din acestea, cele mai multe provin din Germania, respectiv 66. Firmele din această ţară vor 50 asistenţi medicali generalişti, 15 factori poştali şi un mecanic echipamente pneumatice si hidraulice.

În acest clasament, Republica Cehă are locul secund, cu 61 locuri de muncă. E vorba de 50 lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţonat), 10 lucrători în prelucrarea lemnului şi un analist suport software. Locul 3 îl ocupă Suedia, cu 45 de locuri de muncă, respectiv 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, plus 10 mecanici auto.

După această ţară urmează Olanda, care dispune de 29 de slujbe: 20 culegători de căpşuni, 2 operatori chimişti

, 2 strungari, 2 sudori MIG/MAG, un tehnician mecanic, un operator NDT, un operator CNC şi încă un sudor TIG. Şi în Marea Britanie este o ofertă generoasă. Pentru cei interesaţi, se găsesc aceste joburi: 20 îngrijitori persoane, un infirmier şi un asistent medical. Şi în Irlanda se poate câştiga o pâine bună. Angajatorii din această ţară vor 10 muncitori necalificaţi la cules de ciuperci. Din Irlanda mergem în Austria, unde e nevoie de doi software developeri, un inginer software în asamblare finală, un inginer software în automatizarea forţei de vânzare şi un inginer electronist în industria auto. Şi în Norvegia sunt libere 5 locuri de muncă: e vorba de 2 bucătari preparate indiene, un specialist în departamentul reţele, un doctorand în simulare de proces şi tehnologii de învăţare şi un doctorand în predicţia duratei de viaţă a structurilor din beton existente. Nemţenii care vor să lucreze în Franţa trebuie să deţină o calificare de dezvoltator PLM. În Danemarca este vacant un job de medic specialist în patologie chirurgicală.

V. ANDRIEŞ