Nemțeni reținuți și anchetați pentru că au introdus telefoane mobile în pușcărie

28/08/2016

telefoanePolițiștii băcăuani au depistat trei nemțeni care au încercat să introducă telefoane mobile în Penitenciarul Bacău. Bunurile erau ascunse în articolele de vestimentație. Față de cei trei s-a luat măsura reținerii.

„La data de 26 august, polițiștii din Bacău a fost sesizați despre faptul că angajații Penitenciarului Bacău au identificat o persoană, care deținea a supra sa obiecte interzise în unitatea respectivă. Polițiștii de investigații criminale, care s-au deplasat la fața locului, au identificat un bărbat de 28 de ani, din județul Neamț, asupra căruia angajații Penitenciarului Bacău au găsit două telefoane mobile, cartele, încărcător și cablu de date, disimulate în articolele de vestimentație. Din primele verificări a rezultat că bărbatul de 28 de ani s-a prezentat la Penitenciarul Bacău, pentru a vizita o persoană privată de libertate. În urma cercetărilor polițiștii au identificat în apropierea unității un autovehicul în care se aflau un tânăr de 20 de ani și o persoană de sex feminin de 30 de ani, ambii din județul Neamț, rude cu o persoană aflată în perioada de executare a unei pedepse cu închisoarea“, se menționează în comunicatul de presă emis de IPJ Bacău.

S-a mai stabilit din cercetări că cele trei persoane s-au deplasat împreună în municipiul Bacău, iar bărbatul de 28 de ani a primit articolele de vestimentație de la tânărul de 20 de ani, cunoscând că în interiorul acestora se aflau disimulate obiectele interzise.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de introducere de bunuri interzise în penitenciar.

Față de cele trei persoane s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului cu propunere de instituire a controlului judiciar.

Geanina NICORESCU