„Motorul” spitalului judeţean a rămas fără şef

* Dr. Mia Stîngu a demisionat şi nimeni nu vrea să conducă laboratorul de analize

* Mai grav e că directorii spitalului cred că există şef

Laboratorul de analize medicale, „motorul” Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a rămas fără şef după ce dr. Mia Stîngu a demisionat: „Am cam obosit, nu vreau să spun mai mult de atât, nu vreau să stârnesc valuri, nu-mi doresc decât să fie linişte, să vină cineva mai tânăr, aşa cum poate este de dorit”.

Conducerea spitalului judeţean a luat act de demisia doctoriţei Stîngu în cadrul şedinţei de comitet director, însă ieri nimeni nu ştia foarte bine cine conduce secţia.
„Începând cu data de astăzi, 11 martie, funcţia de şef laborator este ocupată de dr. Arina Gâlea, cea pe care a propus-o doamna doctor Stîngu”, ne-a spus directorul economic al spitalului, Maricica Drăgan. Contactată telefonic, dr. Arina Gâlea a izbucnit: „Nu m-a întrebat nimeni nimic şi nici nu vreau să fiu şefă, nu-mi doresc această funcţie, punct”. Pentru a clarifica această problemă l-am întrebat pe directorul medical, dr. Alexandru Juncu, pe mâinile cui a rămas laboratorul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Nici răspunsul domniei sale nu ne-a lămurit: „Din momentul depunerii demisiei, doamna doctor Stîngu trebuie să ocupe funcţia încă 40 de zile, eu aşa ştiu; dar dacă directorul economic spune că a fost numită deja o altă persoană pe funcţie, foarte bine. Nu ştiu dacă dr. Gâlea a acceptat postul, dar din punctul meu de vedere dr. Stîngu trebuie să  rămână şef de laborator cele 40 de zile, conform legii. Şi atât timp cât doamna doctor Stîngu nu a motivat în vreun fel demisia, nu ştiu de ce nu-şi mai doreşte funcţia”.

Dr. Mia Stîngu refuză să vorbească despre motivul demisiei sale, însă îi transmite un mesaj foarte important succesorului său: „Să creeze un climat de linişte în cadrul colectivului din laboratorul spitalului”. Dr. Stîngu este care a ţinut colectivul unit timp de 12 ani şi a contribuit la transformarea laboratorului, de la funcţionarea pe bază de analizoare rudimentare, din anii ’60, la trecerea la aparatură performantă, achiziţionată în 2011, din fonduri alocate de Consiliul Judeţean Neamţ pentru dotări în vederea acreditării.