Mobilizare la deszăpezire

Viscolul din ultimele două zile a dat bătăi de cap autorităţilor din Roman. Cele mai multe probleme sunt pe trotuarele din oraș, unde fenomenele de dezgheţ- îngheţ au produs adevărate patinoare. Material antiderapant există. „Din câte am discutat cu reprezentanții Rossal există și material antiderapant, cât și clorura de calciu. Utilajele sunt pe teren. Nu avem străzi cu probleme la nivel municipiului. În schimb, facem un apel la cei care au magazine și desfășoară activități economice în municipiu că au obligația să curețe de zăpadă și gheață trotuarele, pentru a nu avea probleme cu noul strat de zăpadă care se așează”, a declarat viceprimarul municipiului, Lucian Micu.

City managerul Romanului declară că firma care a concesionat serviciul de deszăpezire își îndeplineşte sarcinile, însă partea de trotuare ar trebui să rămână o răspundere a asociațiilor de proprietari şi a agenților economici. „Trotuarele sunt deszăpezite manual. Obligația celor de la Rossal este, conform contractului de concesiune, să asigure o cale liberă de 50 de centimetri, ceea ce s-a făcut peste tot. Totuși, îndepărtarea gheții durează și, probabil, vom avea iarăși necazuri”, a declarat Ovidiu Bojescu, city manager al muncipiului Roman.

Încă din luna decembrie, la fiecare scară de bloc din oraș s-a afișat regulamentul de gospodărire a municipiului, care prevede implicarea cetățenilor în curățarea principalelor căi de acces sau ale gurilor de canalizare. În mod normal, același regulament prevede și amenzi pentru cei care nu respectă aceste obligații: între 300 și 500 lei – pentru persoane fizice și între 500 și 1.000 lei – pentru persoane juridice. Până acum, nimeni nu a fost amendat.