Managerul Spitalului Judeţean Neamţ a botezat o fundaţie

lazar tomografToate donaţiile strânse de Fundaţia „Iustin Pârvu” sunt utilizate pentru dotarea unităţii sanitare

Doi doctori şi un psiholog au înfiinţat un ONG care strânge bani pentru cea mai mare unitate sanitară cu paturi din judeţul Neamţ. Fundația „Iustin Pârvu” pentru sprijinul Spitalului de Urgență Piatra Neamț a fost „botezată” de dr. Ioan Lazăr, managerul Spitalului Judeţean, care s-a gândit la acest nume în semn de respect şi de recunoştinţă faţă de cel care l-a sfătuit, cu ani în urmă, să înfiinţeze o secţie de paliaţie. O secţie unde muribunzii beneficiază de îngrijri medicale de excepţie dar şi de sprijinul moral oferit cu răbdare şi deschidere spre cuvântul lui Dumnezeu de  o măicuţă psiholog.

Potrivit managerului SJU Neamţ, sumele strânse din donarea celor 2% din impozitul anual prin intermediul Fundației non profit pentru sprijinul Spitalului de Urgență Piatra Neamț sunt utilizate în totalitate de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pentru achiziționarea de bunuri necesare desfășurării în bune condiții a activității medicale. Dacă doriți ca, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit statului pentru salariile din anul 2014, să sprijiniți activitatea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, completați și depuneți până la data de 25.05.2015, formularul 230, reprezentând impozitul pe salariu aferent anului 2014. Astfel, puteţi dona spitalului 2% din impozit. Pe site-ul spitalului găsiţi formularul pre-completat cu datele fundației, pe care-l puteţi scrie şi trimite apoi prin poştă, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice sau la sediul SJU Neamţ.

Denumirea entităţii nonprofit este Fundația pentru sprijinul Spitalului de Urgență Piatra Neamț – “Iustin Pârvu”, Cod de identificare fiscala: 33099955, Cont bancar (IBAN): RO71OTPV170000840078RO01, deschis la BANCA OTP BANK, Sucursala Piatra Neamț.

Şi firmele pot trimite bani acestei fundaţii, prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al societății. Persoana juridică trebuie să aibă profit. Valoarea sponsorizării nu trebuie să depăşească 3 la mie din cifra de afaceri şi 20% din impozitul pe profit. Asadar, 20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirecţionat catre un ONG care susţine o cauză socială, fără a le fi afectat în vreun fel bugetul. Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezintă cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o susţină. Dacă nu semnaţi astfel de contracte de sponsorizare până la 31 decembrie, banii trebuie viraţi la bugetul de stat.

Geanina NICORESCU