Mâine, la Muzeul de Artă, Vernisajul expoziţiei „Viziuni paralele”

expozitie viziuni paraleleMâine, la orele 17.00, va avea loc, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ, vernisajul expoziţiei „Viziuni paralele”, cuprinzând lucrări de grafică şi sculptură semnate de artiştii ieşeni Constantin Tofan şi George Sorin Purcaru.

Profesor la Universitatea de Arte „George Enescu din Iaşi”, Constantin Tofan a debutat în 1975, participând, de-a lungul timpului, la expoziţii de grup, colective şi internaţionale. A fost prezent la Saloanele Moldovei din Bacău şi Chişinău, Saloanele „Artis” din Iaşi, şi la Bienalele „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamţ. Expoziţiile sale personale au încântat publicul din Iaşi, Bucureşti, Piatra-Neamţ, Italia şi Franţa. A fost distins cu Premiul Primăriei Municipiului Iaşi, la Salonul „Artis”, Premiul pentru pictură la Concursul Naţional „N. N. Tonitza” din Bârlad, Premiul pentru pictură la Bienala de Artă Plastică „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamţ. În 2003 i se decernează Premiul „Corneliu Baba” la Salonul „Artis” din Iaşi şi primeşte titlul de Cavaler al Ordinului Naţional pentru Merit.

„Constantin Tofan este un artist care creează o lume misterioasă, rememorată, în care formele şi volumele proiectate se regăsesc într-o atmosferă pictată cu acorduri cromatice sonore care exprimă bucuria contopirii cu natura din care se inspiră”, ne-a spus Violeta Dinu, muzeograf la Muzeul de Artă Piatra-Neamţ.

George Sorin Purcaru este absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, unde în prezent este cadru didactic. În 2003 a obţinut titlul de Master în Arte Plastice – specialitatea sculptură şi a participat la expoziţiile organizate de Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi şi cele ale „Atelierului 35” din Iaşi. Totodată, a fost prezent la Salonul Anual din Galaţi, la Saloanele Moldovei din Bacău şi Chişinău şi la Bienala „Lascăr Vorel”, ediţia 2013, de la Piatra-Neamţ, unde a fost distins cu Premiul pentru sculptură.

Pentru activitatea sa artistică, a fost recompensat cu bursa de studii „Ion Andreescu” acordată de UAP din România şi a participat la taberele de sculptură organizate la Cucuteni, Timişoara şi Iaşi.

„Sorin Purcaru este un sculptor inventiv, cu o fantezie ce surprinde privitorul, care îmbină calităţile plastice ale materialului cu imaginaţia creatoare”, a adăugat Violeta Dinu.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 27 mai – 17 iunie şi va putea fi vizitată zilnic între orele 10-18, lunea fiind închisă.

Irina NASTASIU