Leoreanu taxează E ON

Cele trei avarii produse, vineri seară, pe rețeaua de electricitate din centrul municipiului Roman au și urmări de ordin economic, de data aceasta asupra companiei E ON. Primarul Laurențiu Leoreanu a declarat că va factura serviciile prestate de administrația locală și societatea Rossal. Edilul a precizat faptul că înainte de intervenția cu utilaje moderne, angajații E ON nu reușiseră, doar cu lopețile, să sape cine știe ce, dar nici nu au cerut ajutorul administrației, care, într-un fel sau altul, a ajutat ca avaria să fie remediată în acea noapte, după mai bine de 15 ore de la producere. „Voi purta o discuție cu cei de la E ON, pentru că trebuie să se gândească și la modernizarea rețelelor, acestea fiind vechi de peste 20 de ani. Concret, noi ca primărie, nu putem face nimic, fiind vorba de o companie privată. Avem prea puțină putere de a lua o decizie. Este o greșeală faptul că România și-a înstrăinat rețelele, bogăția țării. Compania este interesată în primul rând de profit. Noi vom calcula și factura munca depusă, plata fiind de ordinul a câteva milioane de lei vechi”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

În calitate de reprezentant al comunității, acesta a precizat că nu poate să acționeze în judecată societatea și să o oblige, astfel, să investească în modernizarea echipamentelor. „Noi putem da în judecată compania doar pentru serviciile neprestate către unitățile subordonate nouă, cum ar fi spitalul sau școlile. În schimb, romașcanii, fiind beneficiari direcți și dovedind că sunt buni plătitori, prin asociațiile de proprietari, pot cere despăgubiri sau o decizie a instanței prin care societatea să fie obligată să facă lucrări care să elimine apariția acestor avarii pe rețeaua de distribuție”, a mai precizat edilul.

Zeci de familii din zona Dobrogeanu Gherea – Cuza Vodă – Dumbrava Roșie au rămas vineri, până aproape de miezul nopții, fără curent. Toată lumea a sperat ca avaria să fie remediată în câteva ore, dar echipele E ON nu au avut utilaje pentru a interveni în carosabil, aşa că oamenii au chemat autoritățile locale în ajutor. Până acum, nicio autoritate – locală sau centrală – nu a găsit o soluție pentru ca numărul avariilor să scadă.