„Le Oac Oac Bistro“ București, atracția ediției la „Piatra Fest“ Piatra Neamț: Concept de mâncare sănătoasă transpus în meniuri originale, din fructe de mare!

Printr-o apariție inedită la Zilele Municipiului Piatra Neamț, „Le Oac Oac Bistro“ București s-a bucurat de aprecierea gurmanzilor încă din prima zi a ediției.

Preparatele din fructe de mare au încântat papilele gustative ale celor care au încercat meniurile atent pregătite de chef-bucătari, după rețete mediteraneene.

Le Oac Oac“ tinde să devină un brand național pentru modul original și sănătos prin care prepară fructele de mare. „Aducem creativitate, apropiere față de clienți. Aducem ceva inedit în această zonă, conceptul de mâncare sănătoasă, conceputul de armonie în viață și de bucurie. Asta vine odată cu mulțumirea de sine, odată cu micile bucurii ale vieții. Transformă orice faci într-o zi într-un mic succes. Și atunci, acel succes va atrage un alt succes“, a spus Viorel Oatu, proprietarul acestei afaceri.

Concret, „Le Oac Oac“ propune o dietă echilibrată, o dietă fără adaos de grăsimi sau de zaharuri, ceva ce e direct luat din apa mării, pregătit minimal, nu minimalist, cu ingrediente de calitate și care să dea un semnal corpului că totul e în regulă, că totul este bine.

Le Oac Oac“ a adoptat și testat în ultimii doi ani rețete mediteraneene, încercate de chef-bucătari și asamblate într-un tot care acum vine în fața consumatorilor cu produsul finit. Deocamdată, bucureștenii sunt cei care se pot delecta zilnic cu aceste preparate, în cadrul celor două restaurante cu specific și la festivalurile locale. De anul acesta, „Le Oac Oac“ a ieșit și pe plan național.

Fiindcă este piață, suntem ceruți și vrem să venim în întâmpinarea oamenilor. Mie mi-e greu, ca tată de copil de clasa I, să văd că oamenii nu știu să mănânce, nu știu să se bucure de acest moment al zilei, nu știu să-și facă mici cadouri de calitate zilnic. Cât despre festivalul de la Piatra Neamț, pot spune, din reacțiile preliminare, că mă aștept ca lumea să vină cu bucurie, cu curiozitate. Mulți poate o să fie și reticenți la acest tip de mâncare – fiindcă noi avem raci, avem pui de baltă, avem midii, avem rafale. Noi mizăm atât pe curiozitatea omului, cât și pe dorința sa de a mânca bine, sănătos. Pentru că orice lucru făcut zilnic este foarte important pentru ansamblul vieții. Trebuie să fii bine cu tine însuți. Dacă ești bine cu tine, restul lucrurilor vin, oarecum, mai ușor. Poți să-ți propui un target, poți să-ți propui un scop în viață, și apoi să pleci. Viziunea mea este să dau o mână de ajutor oamenilor să trăiască un pic mai bine, să fie mai bine cu ei înșiși. Că de aici pleacă totul“, a accentuat patronul afacerii „Le Oac Oac“.

Încă din prima zi a manifestării, pietrenii au umplut terasa și au savurat cu mare poftă preparatele savuroase, aduse direct din inima mării.

 

Geanina NICORESCU

Foto Mircea ALBU