Ioan Crîşmariu, candidat PER pentru colegiul 6: “Dacă mediul de afaceri nu este încurajat, avem un nivel de trai scăzut”

24/11/2012

Ioan Crîşmariu, candidat pentru colegiul 6 din partea Partidului Ecologist Român, s-a întâlnit, deja, cu oamenii din 12 dintre cele 19 comune pe care le va reprezenta în parlament, dacă va obţine votul şi încrederea localnicilor. “Am stat de vorbă cu alegătorii şi am constatat că oamenii sunt dornici să cunoască ecologiştii”, a afirmat Ioan Crîşmariu. “Spun asta pentru că, în discuţiile noastre cu săteni, am fost întrebaţi unde am fost până acum. Noi am fost aici însă, din păcate, nu se vrea promovarea partidului nostru pentru că celelalte formaţiuni mai mari, aşa cum ştim cu toţii, au fonduri, au oameni de afaceri pe lângă ele, care le pot susţine. Până la alegerile locale, noi am avut o conducere care nu s-a implicat aşa cum ar fi trebuit, însă acum, cu ocazia schimbării liderului la nivel judeţean, lucrurile s-au mişcat din loc. Am reuşit să avem 22 de consilieri locali şi acest fapt este pentru noi un pas important, pentru că putem fi mai aproape de oameni, şi căutăm ca la alegerile din decembrie să ne mai ridicăm cu o treaptă pentru a ne putea face cunoscuţi la nivel judeţean şi nu numai”.

Lucrând în administraţie, Ioan Crâşmariu este la curent cu problemele cu care se confruntă cetăţenii: “De multe ori oamenii se află în situaţii care nu sunt atât de greu de rezolvat, dar nu avem legislaţie să-i ajute, sau cea existentă nu este întotdeauna şi cea mai bună. Şi din cauza asta am dori ca, odată ajunşi în parlament, să putem mişca lucrurile astfel încât doleanţele cetăţenilor să fie puse în practică. De exemplu, dacă discutăm despre micii producători, oamenii de afaceri, putem spune că aici mediul de afaceri nu este încurajat deloc. Vedem cum multe firme se închid în fiecare zi, iar acest lucru dăunează  societăţii româneşti pentru că bugetul local, bugetul consolidat al statului şi toate celelalte venituri ale statului vin de la societăţi, iar dacă mediul de afaceri nu este încurajat avem un nivel de trai scăzut. De aceea,  consider că legiuitorul trebuie să facă legi clare, pentru a avea o stabilitate financiară. Codul fiscal este, de asemenea, o problemă. La noi, fiecare guvern care care a venit a schimbat câte ceva, aşa încât oamenii de afaceri nu-şi pot face un plan de dezvoltare pe termen lung. Şi lucrul acesta trebuie îndreptat. Ne găsiţi pe buletinul de vot la poziţia 7 şi vă mulţumim pentru că veţi fi alături de noi”.