Interes maxim pentru un proiect destinat copilului în dificultate, la Humulești

Humulesti* Atât copiii, cât și părinții lor vor să se deruleze pe mai departe proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“, bucurându-se de avantajele aduse de acesta

După aproape un an de derulare ireproșabilă a proiectului „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“, la Școala nr. 3 Humulești, unde este un punct de lucru, părinții micuților cooptați în activitățile proiectului au început să se intereseze dacă îi vor putea aduce și pe viitor pe copii, declarându-se extrem de mulțumiți de avantajele oferite până acum. La această unitate de învățământ au fost prinși în proiect 18 elevi, de clase primare, care sunt coordonați de profesor Elena Roxana Răcheru, secondată, în perioadele de vacanță, de către instructorul de educație Alina Maftei. „De când participă la activitățile tip «școala de după școală», dar și la foarte multe alte activități recreative, extrașcolare, elevii noștri au situația școlară mult îmbunătățită, iar faptul că aici facem temele pentru a doua zi, iar acasă pot avea alte preocupări, depășind cu noi cea mai grea sarcină de școlar, e mare lucru! Proiectul a adus plus valoare în pregătirea fiecărui copil, datorită aprofundării lecțiilor predate la ore, faptului că își fac temele sub supraveghere de specialitate, exersăm cititul în cazul celor mai mici, scrisul, dar și pentru că împreună participăm la diverse activități recreative, primesc o masă caldă și foarte multe pachete și cadouri deosebite. Dar cea mai mare bucurie – pe lângă aceste satisfacții care apar zi de zi, pentru că se vede o recuperare în educația școlară a lor – am avut-o atunci când au venit părinții să mă întrebe dacă proiectul se va derula și la anul, pentru că vor să îi lase pe copii în continuare, iar cei care nu au acum copiii în proiect, vor să îi înscrie. E un semn că elevii sunt motivați să vină în acest cadru, iar părinții au început să simtă avantajele acestei pregătiri“, a declarat profesor Elena Roxana Răcheru.

Proiectul „Centru zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“ are ca beneficiari 150 de copii și 180 de părinți din trei unități administrativ-teritoriale – Târgu Neamț, Răucești și Pipirig. Pentru copii se asigură, zilnic, activități tip „școala după școală“ și o masă caldă, iar adulților, consiliere și îndrumare.

Proiectul este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO 10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009–2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială și este implementat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, în parteneriat cu primăriile din Târgu Neamț, Răucești și Pipirig.

M. BALINT