Incendiu la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”: 60 de elevi evacuați

01/11/2018

Elevii și profesorii dintr-un corp de clădire al Colegiului Tehnologic „Spiru Haret”, din Piatra Neamț, au fost evacuați, ieri dimineață, după ce s-a dat alarma de incendiu. 60 de elevi și 7 adulți au fugit afară după ce fumul de la subsol a inundat școala. Restul efectivelor de elevi și profesori nu se aflau în școală pentru că în această perioadă se desfășoară programul “Școala altfel”, care implică diferite activități extrașcolare.
Pompierii au fost sesizați, printr-un apel la 112, că a luat foc centrala termică de la subsol, însă la fața locului s-a constatat că focul a pornit de la dedurizatorul apei din circuitul de încălzire, ca urmare a unui scurtcircuit, incendiul fiind limitat înainte să se propage la centrala termică. A fost afectat dedurizatorul și au ars cărțile depozitate lângă acesta, conform informațiilor transmise de col. Ioan Nițică, șeful ISU Neamț.
Incneidul a fost lichidat rapid de pompieri, însă conducerea colegiului va trebui să găsească rapid o soluție pentru reparații, astfel încât central termică să fie funcțională cât mai curând.
Geanina NICORESCU