Încă un nemțean păcălit cu ,,accidentul“

Escrocii continuă să facă victime în rândul nemțenilor, apelând la formule extrem de intimidante atunci când sună noaptea persoane în vârstă și amenință cu sinuciderea dacă nu primesc banii.

A pățit-o, recent, un bărbat de pe Valea Muntelui, care a fost sunat în crucea nopții și vocea de la telefon i-a comunicat, cu disperare, că este fiul lui și a făcut un accident grav, iar pentru a scăpa de urmări are nevoie de o sumă consistentă de bani. Bărbatul s-a pierdut cu firea și n-a mai verificat informația, ci a dat banii ceruți unui necunoscut care a venit la poartă. Abia a doua zi, după ce omul a luat legătura cu fiul său, a realizat că a fost păcălit și a mers la poliție. „În urma sesizării, se fac cercetări pentru identificarea autorilor și tragerea la răspundere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

*Atenție la telefoanele nocturne, nu vă lăsați intimidați

Poliția Neamț reia recomandările privind astfel de situații și insistă să manifestați prudență în cazul în care sunteți contactați telefonic și să nu dați curs solicitării de a trimite bani:

– Verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, dându-i un telefon!

– Solicitați cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare! În același timp, apelați 112 pentru a cere asistență! Trebuie reținut că nici Poliția, nici Parchetul, nu rețin telefoanele mobile ale celor implicați într-un accident rutier.

– În cazul unui accident, nu există noțiunea de plata a unor despăgubiri, decât în urmă unei hotărâri judecătorești în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăți de asigurări.

– Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dv. și să afle detalii despre familie sau vecini.

– Nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce ați verificat actul de identitate și legitimația de serviciu. Nu le furnizați acestora informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

– În cazul în care vă confruntați cu asemenea situații, adresați-vă de urgență celei mai apropiate unități de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112! (C.I.)