“Scopul acestor controale este de a preveni apariția unor episoade de toxiinfecție alimentară, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru protejarea sănătăţii consumatorilor. Inspectorii sanitari veterinari vor controla modul în care sunt respectate cerințele și normele legale, cum sunt cele privind: igiena și întreţinerea spaţiilor, facilităţilor şi a echipamentelor de lucru, respectarea bunelor practici de igienă și de producție, asigurarea trasabilităţii produselor alimentare, corectitudinea etichetării şi a marcării acestora, condițiile privind manipularea, transportul, depozitarea, prepararea, expunerea și comercializarea produselor alimentare”, a transmis DSVSA.
Astfel, obiectivele vizate sunt unități de tip fast food, depozite alimentare, unităţi de tip supermarket şi hipermaket, magazine alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică în care se prepară şi se servesc alimente. Nemțenii trebuie să știe că, oriunde s-ar afla în aceste minivacanțe, pot apela numărul de telefon al „Call Center”–ului Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor care poate fi apelat non-stop, gratuit, din orice reţea de telefonie, la care pot sesiza neregulile pe care le observă în domeniul siguranţei alimentelor.
Geanina NICORESCU