Iată 5 motive pentru care nu ar trebui să bei apă de la robinet!

Hidratarea este una dintre căile sigure spre o viață lungă și sănătoasă, însă trebuie să fii foarte atent la sursa de apă potabilă pe care o alegi. Apa de la robinet îți poate aduce surprize neplăcute, pentru că are în compoziția sa substanțe care pot provoca complicații și uneori te pot chiar îmbolnăvi. Este important să știi care sunt acele substanțe și să găsești soluții pentru a o curăța. 

Care sunt substanțele rele pentru organism din apa de la robinet?

  1. Prezența metalelor grele 

Mercurul, cuprul, plumbul, cadmiul, aluminiul și cromul sunt considerate metale grele care poluează apa și aerul. Ca o consecință a poluării, metalele ajung și în apa de la robinet. Corpul le asimilează astfel prin consumul regulat. În general, din cauza acestor metale pot apărea complicații în funcționarea rinichilor. Atunci când cantitatea de aluminiu este mai mare, se poate dezvolta o predispoziție pentru boli precum Parkinson, Alzheimer sau Demență. Plumbul cauzează de obicei probleme renale și creștere presiunea arterială.

  1. Prezența clorului 

Clorul este un alt element chimic care apare în apa de la robinet pentru a distruge bacteriile și germenii, însă cauzează alte probleme ale organismului. În cantități mari, adică băută în fiecare zi, apa cu clor poate produce niște acizi corozivi care distrug organismul. Simptomele pot fi greutatea respirației, iritația gâtului și tusea. 

  1. Excesul de fluor

Fluorul este un mineral care se regăsește în oase, roci, plante, sol și în apa izvoarelor. Rolul lui este de a omorî bacteriile, motiv pentru care a fost adaugat și în componența apei de la robinet. 

Cu toate că este atât de prezent în mediu, fluorul în cantități crescute nu face bine organismului. S-a constatat faptul că în apa potabilă de la robinet cantitatea de mineral este medie, însă consumul ridicat poate duce treptat la alterarea stării de sănătate. 

  1. Prezența Nitraților 

Nitrații sunt compuși anorganici care au funcția de a conserva și păstra alimentele. Când vine vorba despre apă, cantitatea de nitrați este crescută. 

Având în vedere că acești compuși se găsesc și în mezeluri, prin consumul de lichide de la robinet se va produce un exces de nitrați în organism. Pot fi afectate funcțiile hemoglobinei, iar un consum constant de substanțe ce au în componența lor nitrați, poate duce la cianoză. 

  1. Existența Fosfaților

Alți compuși chimici ce pot fi regăsiți în apa potabilă sunt fosfații. Ei au rolul de a combate duritatea apei, dar se găsesc și în industria alimentară. Fosfații în cantități mari duc la depunerea plăcilor pe pereții vaselor de sânge, lucru care îngreunează circulația sângelui.

Cum poți preveni îmbolnăvirea cu substanțele din apa de la robinet?

Chiar dacă alegi să cumperi apă îmbuteliată de băut, pentru gătit sau pentru alte nevoi casnice va fi folosită de cele mai multe ori cea de la chiuvetă. Cea mai bună soluție ar fi găsirea unei metode de purificare a apei. Există pe piață un astfel de purificator de apă de la 7filtre care trece apa prin 2, 3 sau 4 pași, astfel încât toate substanțele enumerate mai sus să fie eliminate. Dacă vrei să previi apariția unor afecțiuni greu de tratat, poți încerca purificatorul pus la dispoziție pe site-ul 7filtre.ro. 

Este important să știi că ceea ce îți poate face cu adevărat rău atunci când bei apă potabilă de la robinet este multitudinea de substanțe chimice asimilate deodată și frecvența consumului acesteia. Pentru că oprirea consumului este imposibil de realizat, cea mai bună variantă este să alegi să purifici apa.

Sursă foto: Pexels.com