Gala Cetățenilor Activi, Răucești

Tina-Gala răucești, foto Domnica Vrânceanu - Copy*Lista celor care au primit Diplomă de Excelență și titlul de „Cetățean activ“ în comunitate

La ediția din acest an a „Zilei Comunei Răucești, în programul manifestărilor cultural-artistice dedicate evenimentului a fost inclus un moment distinct, ce s-a dovedit a fi mult apreciat de întreaga comunitate: Gala Cetățenilor Activi. Ca reprezentantă și premiată a Comisie Europene de la București, pentru proiectul „Europea – casa noastră“, Domnica Vrânceanu a venit cu această nouă inițiativă, aprobată și susținută fiind de primarul Ilie Apostoae.

Au primit Diplome de excelență și titlul de „Cetățean activ“ pentru comunitatea Răucești mai multe personalități remarcabile, cele care performează în domeniile lor de activitate. Premiați au fost foarte mulți cetățeni activi, începând cu elevii merituoși care au obținut rezultate excelente la învățătură, la olimpiade școlare județene și naționale, precum și elevii cu mediile cele mai mari la evaluarea națională și la examenul de bacalaureat în anul 2015. De asemenea, au fost premiați și profesorii care le-au îndrumat pașii spre aceste performanțe școlare.

Au fost premiate personalități din domeniul administrativ, directori de școli, oameni de cultură, autori de cărți, păstrătorii tradițiilor populare, sportivi, inițiatori de proiecte și aducători de fonduri europene în comunitate, întreprinzători locali și fermieri.

SECȚIUNEA ADMINISTRATIV:

*Constantin IACOBAN – președintele Consiliului Județean Neamț, pentru buna funcționare a administrației publice județene, sprijinul acordat în finanțarea proiectelor desfășurate de elevii și tinerii din comuna Răucești.

*Prof. Florentina MOISE VASILIU, director Casa Corpului Didactic Neamț, pentru implicarea, inițierea și coordonarea activităților științifice, metodice și culturale la Casa Corpului Didactic Neamț.

*Inspector prof. Elena PREDA – pentru implicarea activă la manifestările științifice și culturale din comuna Răucești, dar și ale Fundației Culturale ,,Ion Creangă“.

*Primar prof. Ilie APOSTOAE – pentru conducerea cu bune și foarte bune realizări a administrației publice locale timp de 12 ani, pentru noua față a școlilor comunei, pentru inițiativa înființării Fanfarei elevilor din Răucești.

SECȚIUNEA VOLUNTARIAT ȘI ACTIVISM CIVIC:

*Ing. Ana SĂVESCU – inițiator și coordonator de proiecte comunitare, ecologice și al grupului actualului proiect eco ,,Străjerii naturii“.

SECȚIUNEA SPORT:

*ing. Costel CHIRIAC – managerul echipei de fotbal „SPERANȚA“ Răucești.

SECȚIUNEA CULTURĂ:

* Prof Ana FILIP, pentru coordonarea Ansamblului folcloric „Oglinduța“.

*Prof. Gheorghe SMĂU, pentru coordonarea Fanfarei elevilor Școlii Răucești, dar și pentru numeroasele premii obținute la diferite concursuri naționale cu grupul instrumental „CROMATIC“.

*Bibliotecar Gabriela MANOLACHE, pentru implicarea elevilor și tinerilor în proiectul „Biblioteca, o casă a sufletului“.

SECȚIUNEA AUTORI DE CĂRȚI:

*Prof. Ionel OBREJA, pentru cartea „Urme de pași“

*Dumitru STAN DUMITRU, pentru cartea ,,Război blestemat“

*Gheorghe AGAFIȚEI, pentru Monografia satului Săvești și înființarea Muzeului sătesc.

SECȚIUNEA ÎNVĂȚĂMÂNT:

*Elevii cu cea mai mare medie la evaluarea națională:

1. NICUȚĂ IOAN CRISTIAN, Școala nr.1 Răucești – media 9,35

2. DIACONU DELIA, Liceul Tehnologic Oglinzi – media 9,20

3. GÂNGA IOANA, Liceul Tehnologic Oglinzi – media 9,10

4. COZMA MARIA MĂDĂLINA, Școala Nr. 2 Răucești – media 9,00

*Rezultate la olimpiadele școlare, faza județeană și națională:

– Prof Gheorghe FILIP – Educație tehnologică

– Prof .ing. Maria DIA- Educație tehnologică

– Prof. Mirela LUCA – Matematică

*Elevii: DRAGOȘ HUMĂ, Școala Nr. 1 Răucești, faza județeană matematică; NEGRU MARIUS – Liceul Tehnologic Oglinzi, mențiune la faza națională Educație Tehnologică; ANTON TINCUȚA – Liceul Tehnologic Oglinzi, mențiune la faza națională Educație Tehnologică; IFTODE ANA LORENA – Liceul Tehnologic Oglinzi – Locul I la faza județeană Educație Tehnologică; FILIP MARIA BIANCA – Liceul Tehnologic Oglinzi – Locul II la faza județeană Educație Tehnologică; ANTON DUMITRIȚA – Liceul Tehnologic Oglinzi – Locul III la faza județeană Educație Tehnologică.

*Organizatori de proiecte naționale și internaționale:

*Prof . Gigel BÎRLIBA – pentru inițierea și organizarea simpozionului național „Memoria demnității românești“.

*Înv. DOMNICA VRÂNCEANU, al 42-lea an de activitate didactică, autor a șase auxiliare didactice, organizarea a șase ediții, a două proiecte naționale, a unui proiect cu participare internațională, nominalizată de către Reprezentanța Comisiei Europene în România cu titlul de ,,Ambasador al Campaniei Europa Casa Noastră“, premiu și vizită educativă la Bruxelles de trei ori consecutiv, dar și pentru derularea unor activități pe teme europene.

*Prof. Laviniu APOSTOAE, pentru implicarea în proiecte europene și pentru bunul management al Liceului Tehnologic Oglinzi.

Prof .Traian ANTON, pentru buna implicare în gospodărirea și pentru managementul Școlii Nr. 1 Răucești.

*Prof . Vasile TĂRĂBOANȚĂ, pentru buna coordonare prin voluntariat a Școlii Nr. 2 Răucești, pentru o carieră didactică de peste 40 de ani.

*Elevii din comuna Răucești cu note mari la bacalaureat 2015:

– CUCOȘ V. BIANCA ELENA – 10

– LĂCĂTUȘU V. RĂZVAN – 9,51

– FILIP V. ANDREI – 9,50

– MIHĂILĂ I. THEOFANA – 9,46

– FRUNZĂ V. ELENA-ONUȚA – 9,38

– APOSTOAE V. DIMITRIE DANIEL – 9,36

– ISTRATE G. MĂDĂLINA MIHAELA – 9,28

– MĂRIUȚA G. ANDREEA – 9,28

– SĂVESCU D. ANDREI-SERGIU – 9,25

– POPA G. FLORENTINA – 9,16

– ZAVALICHE F. RĂZVAN ANDREI – 9,15

– MONU G. LAVINIA-MARIA – 9,11

– DIACONU N. GABRIEL – 9,08

 *Atragerea de investiții prin proiecte europene: ing. FILIP BOGDAN, BÎZU ILIE, GEORGEL și LILI CRISTESCU, GEORGIANA și COSTEL OBREJA, DANIELA și VASILE DOMNICA, IONEL și MIHAELA HUMĂ, Dr. FLORIN și GEANINA APOSTOAE.

SECȚIUNEA AGRICULTURĂ:

 *Fermieri: Nicu TROFIN, Vasile MANOLIU, Vasile HUMĂ:

* Sere de legume: Ionela și Viorel OBREJA, Elena și Iulian APOSTOL, Liliana și Gheorghe APOSTOL.

*Apicultori cu peste 100 familii de albine: Ghiocel OBREJA, Neculai POPA, Gică COZMA și Vasile PAVEL.

*Mecanizatori care s-au implicat activ în munca pământului: Ioan MÂNDRUȚĂ, Vasile PINTILIE, Costel DIACONU, Ioan V. OBREJA, Vasilică ILIEȘ, Mihai GOREA, Mircea CELUS, Mihai VLAD, Mitică VLAD, Ionel I. OBREJA, Cătălin PREDOAIA, Dumitru PREDOAIE.

 *ÎNTREPRINZĂTORI COMERCIALI:

– Cristi BORCILĂ, Florin BORCILĂ, Petrică TĂNASE; Mihai TĂNASE, Sorin SAVA, Valerică COSĂU, Dorică COSĂU, Ioan SAVU, Vasile OBREJA (moară), Dănuț NICHITA, Marinică SANDU.

*MICA INDUSTRIE:

-Stelică și Marinică LUCA, Lorica și Lili LUCA, Daniela și Cristinel UNGUREANU, Minel MANOLACHE.

*ECHIPE DE CONSTRUCTORI: Iulian MANOLACHE, Alin VASILIU, Gabi POPA.

*RELIGIE:

– Cel mai longeviv și activ cântăreț bisericesc: Dumitru ILIEȘ DUMITRU – 86 DE ANI.

-Preot Constantin IACOB, pensionar, pentru implicarea activă în efectuarea serviciilor religioase în toată zona Protopopiatului Târgu Neamț.

 *Pentru păstrarea și promovarea folclorului, tradițiilor și obiceiurilor din comuna Răucești: Ioan FILIP, Ioan CRISTESCU, Maria ISTRATE, Maria RĂCHERU, Aneta FILIP, Adrian IFTIME, Sînziana OȘLOBANU, Gabriela UJICĂ.

Tina CONDREA