Subiectele supuse discuțiilor au fost prezentate de către Laura Ionel, manager de proiect al GAL Ceahlău, avîndu-l alături pe președintele Ion Cernat, și de către Alexandru Potor, reprezentantul Federației Națio-nale a Grupurilor de Acțiune Locală din România. La partea teoretică a activității s-au adăugat tîrgul de produse tradiționale și obiecte artizanale din zona Valea Muntelui, expozanți fiind producătorii locali, și degustarea acestora de către cei interesați, și un spectacol folcloric susținut de către artiștii populari ai zonei, cu precădere cei din comuna Borca.
Cît privește expoziția de produse agricole, aceasta a fost posibilă prin efortul conducerilor de asociații și a producătorilor particulari, din categoria din urmă reținîndu-i pe Maria Iftimie, Daniel Ruscanu, din Borca, Gabriela Bîia, Constantin și Vasile Gavriluț, din Poiana Teiului, Dragomir Petrescu, Sorin Podaru, Ion Andriescu, Gavril Drugă și Gheorghe }ifui, din Farcașa. La întîlnirea de promovare a GAL Ceahlău, de la Farcașa, au participat Liviu Harbuz și Vlad Marcoci, demnitari nemțeni, dar și profesorul dr. Radu Rey, membru corespondent al Academiei și specialist de prim rang în problemele Muntelui.
„Trebuie să înțelegem clar că 51% din subvențiile României intră în 1% din fermele mari de la șes. 3,8 milioane din fermele familiale, din care 850 000 din zona de munte iau numai 49 %. Aceasta este o anomalie națională de proporții fantastice. Și asta, trebuie schimbat. Se schimbă lumea, oameni buni! (…) Ce producem noi în zona de munte? Pe cel mai prost pămînt, producem mîncare de cea mai înaltă calitate, care derivă din două aspecte: flora polimorfă montană creată în decurs de secole și mediul curat, nepoluat. Iată de ce trebuie să accesăm fondurile europene pînă la ultimul euro și să luptăm pentru promovarea fermelor familiale. Dumneavoastră, ca organism asociativ o puteți face”, a spus Radu Rey, al cărei discurs s-a bucurat de mare interes din partea asistenței. Întîlnirea de la Farcașa, mai precis de la una din pensiunile locului, a fost a doua din cele patru cuprinse în programul de promovare a microregiunii Ceahlău, prima fiind găzdiută în Bicaz Chei în urmă cu cîteva săptămîni. „Prin aceste activități dorim să facem cunoștință și cunoscut publicului din zonă potențialul agricol și non-agricol, să identificăm micii producători, ca mai apoi să avem o situație concretă, iar prin tîrguri să promovăm zona noastră. Asta mai cu seamă că în această perioadă se pune un mare accent pe produsele bio. Si după cum s-a văzut și la Farcașa producătorii noștri tocmai asta au demonstrat prin produsele expuse. În zona de munte există produse naturale de bună calitate. Problema este să fie promovate și cunoscute. Or noi tocmai asta dorim, să-i sprijinim și să-i facem cunoscuți”, a declarat Laura Ionel, manager de proiect al GAL Ceahlău.