Fonduri europene pentru educaţie

09/02/2014

fonduri europene

Directorii de şcoli şi licee din Neamţ sunt invitaţi să acceseze fonduri europene pentru a investi în educaţia elevilor, lărgirea orizontului educaţional al acestora şi în formarea profesională. Astfel, miercuri, la ora 11, la Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamţ va avea loc o sesiune de informare ăn cadrul căreia de doi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale vor face cunoscute oportunităţile programului Erasmus+, pentru derularea căruia România beneficiază, anul acesta, de nu mai puţin de 40 de milioane de euro.

Programul Uniunii Europene Erasmus+ participă participă şi alte state membre ale UE, precum ţi din Norvegia, Islanda, Lichtenstein, Turcia şi Elveţia.

Programul Erasmus+ a fost lansat la sfârşitul lunii decembrie şi integrează generaţia anterioară de programe europene Comenius ,Erasmus, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Erasmus Mundus şi Tineret în acţiune, continuând liniile de finanţare ale acestora. Directorii de şcoli din Neamţ vor fi învăţaţi cum să beneficieze de fonduri europene pentru a le “investi” în diferite tipuri de candidaţi şi ce este de făcut, pas cu pas, pentru a depune un proiect.

 

Geanina NICORESCU