Festivalul Național Școlar „Antreprenor pentru viitor“, ediția a VII-a

Elevii și cadrele didactice din județul Neamț se pot înscrie, până pe data 7 iunie 2017, la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Național Școlar „Antreprenor pentru viitor“, eveniment organizat de Liceul Tehnologic „Vasile Sav“ Roman, în colaborare cu Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

Activitatea vizează dezvoltarea competențelor profesionale, responsabilizarea tinerilor în proiectarea traseului profesional, antrenarea profesorilor în abordarea antreprenoriatului din perspectiva didactică și încurajarea formării unei culturi antreprenoriale. De asemenea, festivalul oferă participanților șansa de a valorifica exemplele de bună practică în vederea racordării demersului didactic la coordonatele economice naționale și europene.

Manifestarea este deschisă tuturor elevilor și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, care pot participa la eveniment individual sau în grup.

Între obiectivele organizatorilor se numără stimularea performanței școlare

prin valorizarea inițiativelor elevilor și cadrelor didactice din învățământul românesc, precum și promovarea tehnologiilor didactice novatoare și creșterea prestigiului instituțiilor de învățământ preuniversitar.

Cele patru secțiuni ale festivalului sunt: „Tehno-Zoom“ – concurs național de comunicări științifice pentru învățământul profesional și tehnic (secțiune ce se adresează elevilor), „Homo-Faber“ – expoziție de produse finale realizate de elevi în cadrul proiectelor școlare, „Incubator de afaceri“ – secțiune dedicată elevilor, incluzând diseminarea unor proiecte antreprenoriale/planuri de afaceri însoțite de pachetul de promovare a proiectului/afacerii/produsului (pliant, catalog, fluturași, bannere, siglă, slogan etc.) și

„Abilități de viață independentă la elevi, dezvoltate prin activități de educație formală și nonformală“ – secțiune care cuprinde exemple de bună practică oferite de cadrele didactice. Lucrările vor publicate pe un CD cu ISBN, data limită pentru trimiterea lucrărilor în format electronic fiind 8 iunie 2017.

Vor fi selecționate numai proiecte/produse cu caracter de originalitate, noutate și cu aplicabilitate practică. Potrivit regulamentului, lucrările cadrelor didactice pot avea cel mult doi autori. În cazul elevilor, lucrările vor avea cel mult doi autori și vor fi coordonate de cel mult doi profesori.

Participanții vor primi diplome și adeverințe de participare, diplome de premiere pentru lucrările premiate și CD/broșură cu ISBN.

Participarea la concurs este gratuită atât pentru atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

 

Irina NASTASIU