Festivalul culinar „Ceaunul Fermecat”

festivalAsociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică „Valea Ozanei”, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism, Primăria Oraşului Târgu Neamţ şi Primăria Comunei Agapia, organizează, în perioada 6 – 8 septembrie, cea de-a II-a ediţie a Festivalului culinar “Ceaunul Fermecat”. Anul acesta, festivalul va fi organizat în două locaţii: la Târgu Neamţ – Parc Cetate, în intervalul 6 – 8 septembrie şi la Stâna turistică din Agapia, pe data de 7 septembrie.

Pe parcursul acestei ediţii se va desfăşura Concursul de artă fotografică “Turist pe Valea Ozanei”, iar în Parc Cetate va fi amenajată o sala de proiecţii, unde vor rula filme şi fotografii de promovare turistică a zonei.

Scopul manifestării este acela de a promova turismul cultural şi rural, de a evidenția frumuseţea locurilor, originalitatea portului tradiţional, gustul bun al bucatelor, măiestria meşterilor populari, într-un cuvânt tot ce ţine de viaţa unei comunităţi rurale.

Vor fi promovate produse din bucătăria românească, de la balmoș, sarmale, sloi de oaie, tocană, proțap, hribi la plăcinte, chisăliță și alte dulciuri delicioase. Punctul de atracţie al festivalului îl va constitui mâncarea gătită la ceaun, precum şi mâncărurile tradiționale diversificate. În cadrul evenimentului va fi organizat și concursul culinar „Ceaunul fermecat”, la sfârșitul căruia vor fi acordate diplome și premii.

Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică „Valea Ozanei” este un ONG care are drept scop promovarea şi dezvoltarea potenţialului turistic al zonei Târgu Neamţ, Vânători Neamţ şi Agapia, precum şi dezvoltarea de facilităţi turistice.

Irina NASTASIU