Două incendii ca la Apaserv, la Târgu Neamț

07/09/2015

incendiu-pompieriUn incendiu similar cu cel de la arhiva Apa Serv s-a produs în noaptea de duminică spre luni la un bloc de locuințe din Târgu Neamț. Probabil cineva a dat foc la gunoaiele dintr-un container de pe strada Zimbrului, apoi flăcările au ajuns rapid la instalația electrică a blocului și la contor. Cineva a văzut focul și aproape de ora 1 a sunat la pompieri. „La locul indicat s-au deplasat cinci subofițeri din cadrul etașamentului de Pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de stins incendii și au constatat că ardeau deșeurile de hârtie și carton din tomberonul metalic amplasat lângă un bloc de locuințe, existând riscul ca arderea să se extindă și la instalația electrică a imobilului, contorul electric fiind deja deteriorat“, a declarat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Militarii au stins repede incendiul, iar la întoarcerea din misiune pompierii au mai văzut un alt tomberon în flăcări, situat tot între blocuri, la câteva sute de metri de locul inițial. Pompierii au stins și acel incendiu, provocat la fel ca primul, iar poliția a preluat cazul pentru a da de urma incendiatorilor.

*Grajd și fânărie mistuite în Piatra Neamț

Tot luni, la ora 13, un incendiu a izbucnit la un grajd din gospodăria unui pietrean din cartierul Gara Veche. La fața locul au ajuns rapid șase subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț cu două autospeciale de stins incendii și au constatat că ardeau grajdul și fânăria, existând riscul ca focul să se extindă la altă fânărie, unde erau depozitate aproximativ 7 tone de furaje. „Pompierii au stins în limitele găsite incendiul, în urma căruia a ars grajdul și fânaria lipită de acesta, pe o suprafață de 65 mp și o cantitate de aproximativ o tonă și jumătate de furaje. Cauza probabilă da incendiului este focul deschis în spații deschise“, a mai spus ofițerul de presă.

Cristina Iordache