Dosarul contrabandiștilor de pe Valea Muntelui: doi rămân în arest și unul sub cont rol judiciar

24/03/2016

asztalos 2 asztalos 1Tribunalul Neamț a admis solicitarea DIICOT Neamț de prelungire a arestului preventiv cu încă o lună în cazul oamenilor de afaceri Alexandru Peter Asztalos și Gabriel Gicovanu. Aceștia sunt cercetați într-un nou dosar, sub acuzația de constituire grup infracțional organizat și contrabandă calificată. Ambii au atacat sentința de marți a instanței, astfel că acum decizia finală în ce-i privește o vor afla la Curtea de Apel Bacău.

Un alt inculpat în dosar este tot un om de afaceri din Bicaz. Vasile Botezatu a fost arestat preventiv la finele lunii februarie, o dată cu ceilalți doi suspecți, în urma unei acțiuni ample a procurorilor DIICOT Neamț și a polițiștilor specializați în combaterea crimei organizate. Marți, instanța a decis să respingă prelungirea arestării și a înlocuit-o cu măsura controlului judiciar pe 60 de zile. De-această dată, DIICOT a atacat sentința, tot Bacăul urmând să aibă ultimul cuvânt.

Gruparea constituită de acești trei bicăjeni a fost destrămată prin acțiunea din 23 februarie 2016, când polițiștii SCCO Neamț cu sprijinul celor din Olt au reușit să oprească în trafic, la Slatina, o mașină plină cu pachete de țigări de contrabandă. Autoutilitara avea un compartiment special în care polițiștii au găsit ascunse 7.470 pachete de țigări. Cei doi suspecți au fost reținuți pe loc, iar mașina a fost confiscată. A doua zi, oamenii legii au descins la șase adrese, domiciliile și firmele a patru suspecți din Bicaz bănuiți de constituirea și implicarea în această grupare de contrabandă. Au fost confiscate 10.472 pachete de țigări, iar cei trei suspecți au fost apoi arestați de instanță. (C.I.)