Doi nemțeni pe zi prinși în flagrant delict

19/07/2016

estival alcool politist*Aproape 2.800 de contravenienți au de plătit amenzi de peste 600.000 lei *Peste 100 de șoferi au rămas fără permis

Aproape 2.800 de nemțeni au fost amendați de polițiști în prima jumătate a acestei luni, dintre care 500 pentru scandaluri și bătăi.

Poliția Neamț a acționat în acest sezon estival cu efective mărite pentru a asigura liniștea în spațiul public, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru ca turiștii care aleg să petreacă vacanța în Neamț să aibă parte de concediul meritat. „La acțiunile organizate au participat polițiști de ordine publică, de la rutieră, de investigații criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formațiunilor de arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de intervenție rapidă. De asemenea în dispozitivele de ordine și siguranță publică au fost angrenate și efective de jandarmi. În perioada 1-14 iulie 2016, au fost constatate 322 de infracțiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulației sau de altă natură), iar 27 de persoane au fost surprinse în flagrant delict“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

În urma activităților polițiștilor derulate în această lună, 180 de persoane sunt cercetate penal, dintre care 10 sunt în arest preventiv, arest la domicilie sau control judiciar. În această perioadă au fost depistate două persoane urmărite la nivel național. Nemțenii care au comis abateri au fost amendați, polițiștii aplicând 2.768 de sancțiuni contravenționale, care cumulează 606.000 de lei, și au fost confiscate bunuri în valoare de 3.468 lei. Au fost 649 de sesizări prin numărul unic de urgență 112 la care au intervenit polițiștii nemțeni, iar în urma cercetărilor 500 de nemțeni au fost amendați pentru scandaluri și încăierări.

„Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române, iar pentru prevenirea accidentelor de circulație polițiștii rutieri au desfășurat activități în urma cărora au aplicat 2.168 de sancțiuni pentru încălcări ale normelor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice“, a precizat ofițerul de presă.

Dintre amenzi, 874 au fost date pentru încălcarea regimului legal de viteză și 15 pentru consum de alcool. În plus, polițiștii au reținut 103 permise auto, dintre care 15 pentru consum de alcool iar 28 pentru viteză și au retras 54 certificate de înmatriculare.

Pentru petrecerea unui sezon estival 2016 în siguranță, polițiștii vă recomandă:

– Pe litoral sau la munte, indiferent unde vă petreceți vacanța, fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute și nu vă lăudați sau nu vă expuneți bunurile de valoare, deoarece, printre amabili și binevoitori puteți întâlni și escroci!

–Nu lăsați copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate!

– Învățați-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

– Când parcați autoturismul, nu lăsați în interior genți sau sacoșe, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenția infractorilor!

Cristina IORDACHE