Descindere a inspectorilor veterinari înainte de Paște

carne stricata*Restaurant depistat cu 65 de kilograme de produse din carne împuțită

Controalele premergătoare Sărbătorile Pascale au scos la iveală o serie de neconformități în unele restaurante, cofetării, pensiuni și magazine alimentare verificate „la sânge“ de inspectorii sanitar-veterinari.

„La un restaurant s-au găsit 65 kilograme produse din carne cu termen de valabilitate depășită. A fost pus sechestru sanitar veterinar, iar firma a fost sancționată unitatea cu amendă în valoare de 45.000 lei. La un alt restaurant s-a constatat manipularea necorespunzătoare a produselor, astfel încât societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.000 lei. La o pensiune turistică, personalul nu respecta condițiile de igienă, astfel încât personalul a fost sancționat cu amendă în valoare de 600 lei. La o pescărie, în spațiul destinat depozitării peștelui congelat, s-a găsit pește ambalat în pungi și apoi ambalat în saci menajeri, unitatea fiind sancționată cu avertisment. Avertisment s-a dat și la un laborator de cofetărie-patiserie, unde temperatura spațiilor frigorifice pentru produsele finite nu avea monitorizare permanentă“, ne-a declarat dr. Gheorghe Calin, de la biroul Comunicare, din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț.

Pe tot parcursul lunii aprilie au fost verificate 50 de unități înregistrate sanitar-veterinar, dintre care 3 carmangerii, 8 măcelării, 3 pescării, 4 supermarketuri, 3 laboratoare de cofetărie-patiserie, o unitate de catering, 12 de alimentație publică, 16 magazine alimentare, 3 de automate de lapte, un centru de ambalare ouă autorizat sanitar veterinar, dar și 56 de producători particulari care comercializau lapte și ouă.

Geanina NICORESCU