De Paște, permanență la centrele medicale și în spitale

centre*Policlinicile vor fi închise inclusiv în cea de-a treia zi de Paște

Începând de astăzi și până în cea de-a treia zi de Paște, asistența medicală primară în regim de urgență va fi acordată, de medicii de familie, în cabinetele centrelor de permanență. Pentru probleme de sănătate mai grave, care impun investigații de specialitate, bolnavii trebuie să se prezinte în Urgența spitalelor sau, dacă sunt nedeplasabili, să solicite ambulanța, apelând Serviciul Unic 112.

Lunar, peste 8.000 de pacienți trec pragul centrelor de permanență înființate în județul Neamț, atât pentru consultație, cât și pentru tratament injectabil și îngrijirea plăgilor. Aceste centre de permanență au fost înființate pentru ca medicii de familie să fie la dispoziția cetățenilor 24 din 24 de ore în timpul sărbătorilor și în fiecare weekend, când cabinetele lor sunt închise, cât și zilnic, după ora 15, până a doua zi dimineața, la ora 8.

Primăria Piatra Neamț acordă gratuit servicii medicale primare prin cele 5 centre de permanență deservite de medici de familie și asistenți medicali plătiți prin contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, respectiv în Speranța: str. Izvoare nr. 151, în cadrul Centrului Social Speranța; Văleni: str. Gheorghe Asachi, Vila 48, apartamentele 1 și 2; Precista: complex comercial Piața Precista; Centrul Medical Sf. Elena, str. Cuiejdului nr.1 (vis-a-vis de Pompieri – ISU Neamț); Dărmănești: Str. Gavril Galinescu, nr. 46 – în cadrul Centrului Social „Împreuna“ (relocat de la Piața Dărmănești).

În județul Neamț mai funcționează și centre de permanență în mediul rural: Moldoveni, Oniceni, Tămășeni, Poienari. Alte centre funcționează în Târgu Neamț, Bicaz și la Roman.

Policlinicile spitalelor din județul Neamț vor fi închise inclusive în cea de-a treia zi de Paște.

Geanina NICORESCU