Cursă specială Piatra Neamț – Gârcina

19/08/2013

 

transport2

Un nou traseu Piatra Neamț – Gârcina este supus aprobării consilierilor județeni pentru ședința de luni. Operatorul de transport care solicită aprobarea acestui nou traseu este SC Troleibuzul SA dar beneficiarul direct este o altă firmă, SC DC&CO LTD SRL din Gârcina care are o hală de producție în satul Almaș.

Cel mai probabil este vorba de asigurarea transportului muncitorilor navetiști din Piatra Neamț și, la fel ca în alte situații similare, fiind vorba de sprijinirea unei firme de producție care a creat locuri de muncă, votul consilierilor județeni va fi unul favorabil.

Expunerea de motive semnată de vicepreședintele Dan Manoliu precizează:  „Conform prevederilor art. 31 din Normele de aplicare a Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, aprobate prin Ordinul  nr. 353/2007 al Ministrului Internelor şi reformei administrative, cu modificările şi completările ulterioare, licenţele de traseu pentru curse regulate speciale se eliberează în baza hotărârii autorităţii administraţiei publice locale ori judeţene, cu avizul Autorităţii Rutiere Române-ARR”.

Stațiile terminus ale acestui traseu vor fi Piatra Neamț / Gară – Gârcina / Almaș.

 

Daniel VINCA