Cum să îți salvezi căsnicia fără a apela la un consilier matrimonial: 5 pași simpli

Căsătoria ar trebui să fie un angajament care să le aducă ambelor părți, atât soțului cât și soției, ani de fericire în cuplu. Motivul pentru care îți dorești să faci un asemenea angajament, ar trebui să fie acela că vrei să împărtășești tot cu o persoană pe care o iubești, care poate scoate ce e mai bun din tine. Din nefericire, azi tot mai multe căsnicii se destramă, uneori având consecințe care nu îi afectează doar pe parteneri.

Dacă nu vrei să ajungi în stadiul în care să rupi căsnicia, sau dacă vrei să o scoți din impas, iată 5 obiceiuri sănătoase pe care să le pui în practică de azi.

Discutați despre lucrurile importante

Deși locuiesc împreună, majoritatea cuplurilor care ajung în impas au probleme cu comunicarea. Lipsa comunicării, mai ales a celei de calitate duce la probleme grave în relație, așadar aceasta este esențială.

Desigur, este normal să vorbești cu partenerul tău despre vreme, despre muncă sau chiar să strecurați glume în conversațiile voastre. Dar asta nu e suficient. Conversațiile importante, care contează nu ar trebui să lipsească, și nu este o idee rea să le programați. Dacă nu te străduiești să construiești intimitate emoțională și spirituală, atunci comunicarea din căsnicia voastră va deveni superficială, lăsându-vă pe amândoi cu un mare gol în relație.

Programează timp pentru a discuta subiecte profunde cu partenerul tău. Asta va ajuta la consolidarea sincerității dintre voi, și vă va permite să vă descoperiți și apreciați noi calități.

Exprimă-ți aprecierea pentru ceea ce face partenerul tău

Uneori poate fi nevoie de ceva mai mult decât un simplu „Mulțumesc!”, deși și acesta este foarte important. Dacă soția ta spală mereu vasele sau depune mult efort pentru întreținerea casei, ia-ți timp pentru a-i mulțumii soției tale. Menționează concret ce apreciezi la ea, de ce apreciezi acel lucru și cum te ajută pe tine efortul ei. Același lucru este valabil și în cazul soțului.

Aceste exprimări sincere de apreciere, vor rămâne în memoria partenerului, însă doar dacă vei izola momentul prin fraze ceva mai elaborate decât un simplu mulțumesc trecător. Nu fii zgârcit în cuvinte, oferă-le din inimă, evidențiază faptul că sunt speciale.

Cadourile sunt importante

Mai de preț decât cuvintele de apreciere ar putea fi actele de apreciere, ce pot fi exprimate printr-un cadou concret. Nu ignora importanța cadourilor, și dacă nu îți vine natural, stabiliți o zi sau o perioadă din lună în care să vă faceți cadouri. Poate fi ziua în care v-ați căsătorit, sau prima săptămână din lună. Acest obicei vă va aminti de cât de specială este relația voastră, și va contribui la fericirea fiecăruia. Nu este necesar să cumperi cadouri foarte mari, dar din când în când îți poți surprinde partenerul cu ceva neașteptat, cum ar fi o geantă de aici: https://www.shopping-mood.ro/femei/genti-femei, un colier simpatic, ceva care sa ilustreze un simbol al relatiei coastre sau, de ce nu, un alt lucru material care stii ca va impresiona cu siguranta.

Nu permite să se termine ziua fără a rezolva un conflict

Deoarece sunteți două persoane cu foarte multe diferențe, este aproape imposibil să nu apară conflicte. Important este cum le gestionați. Bineînțeles, este necesar ca amândoi să recunoașteți unde ați greșit și să iertați. Dacă aveți o problemă în acest sens ar trebui să va analizați. Întrebați-vă dacă sunteți prea sensibili sau dacă nu cumva puteți trece cu vederea unele greșeli minore. Stabiliți ca obiectiv rezolvarea conflictelor cât mai rapid. Nu sunteți într-o competiție, deci nu trebuie ca unul dintre voi să aibă mereu dreptate.

Poți spune iartă-mă în mod original chiar printr-un cadou pe care îl poți găsi la SHOPPING MOOD, in varietatea de haine si accesorii interesante.

Nu încetați să mergeți la întâlniri

Înainte de a vă căsătorii relația voastră era palpitantă, plină de noutate și de entuziasm. În căsnicie însă poate apărea rutina și plictiseala, două lucruri care nu trebuie ignorate, deoarece o pot distruge. Formați-vă obiceiul de a încerca lucruri noi și nu încetați să ieșiți la întâlniri cum o făceați la început. Ieșiți la restaurant, doar voi doi. Mergeți la film, ieșiți la plimbare în parc, gătiți împreună un preparat nou, jucați-va un nou joc sau plantați niște semințe. Planificați activități palpitante în fiecare lună și continuați să fiți persoana care îl poate surprinde plăcut pe celălalt.