Cronica neagra

03/12/2013

Incendiu la o chilie de la Mănăstirea Secu

În seara de 1 decembrie, în jurul orei 18,  a luat foc o chilie din incinta Mănăstirii Secu, din comuna Vânători. Incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum, care nu era izolat faţă de grinzile din structura acoperişului. Flăcările au distrus acoperişul, pe o suprafaţă de 40 mp, şi au degradat cam 16 mp din planşeul din lemn. Pentru lichidarea incendiului au acţionat 12 pompieri militari de la Detaşamentul Târgu Neamţ, c are au intervenit cu două autospeciale.

 

Un şofer beat n-a „văzut” maşina din faţa lui

Paul A. (62 de ani) din Pipirig s-a îmbătat în ziua de 1 decembrie şi totuşi s-a urcat la volan. În timp ce rula spre Târgu Neamţ nu a apreciat corect distanţa faţă de un alt autoturism, la al cărui volan se afla Mihail J. din Republica Moldova, şi a intrat în coliziune cu acesta. Poliţiştii chemaşi la faţa locului l-au testat pe Paul A. şi au stabilit că avea o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că i-au întocmit dosar penal.

 

Un an de puşcărie pentru 18 carpeni

Condamnat la un an de închisoare, Florin A. (32 de ani) din Petricani, şi-a făcut bagajul, ieri dimineaţă, şi s-a dus la sediul postului de poliţie din localitate. Agenţii l-au condus direct la Penitenciarul Bacău, unde îşi va ispăşi pedeapsa pentru că a tăiat şi a furat 18 carpeni din pădure, în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2012.

 

220 de amenzi de Ziua Naţională

În zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, 135 de poliţişti au acţionat pentru menţinerea ordinii publice şi prevenirea faptelor sociale, mai ales în locurile în care s-au organizat manifestări. În total s-au aplicat 220 de sancţiuni, din care 156 la regimul circulaţiei şi 44 la Legea 61/1991, cunoscută drept Legea liniştii şi ordinii publice, în valoare totală de 35,335 lei. Poliţiştii au mai constatat, de asemenera 9 infracţiuni, din care 5 de natură judiciară.

 

Arestat pentru tentativă de omor

Ioachim Moroşanu (37 de ani) din Giurgeni, Valea Ursului, a fost arestat, ieri, pentru că a fost la un pas de a-şi ucide un consătean. Atât agresorul, cât şi victima erau beţi, s-au încăierat, iar Moroşanu a scos cuţitul şi l-a înjunghiat în burtă pe Gheorghe S. (38 de ani). Bărbatul a fost dus, în stare gravă, la spital, unde medicii l-au operat de urgenţă, pentru că avea o plagă abdominală eviscerată. Medicul legist, care l-a examinat ulterior, a stabilit că i-a fost pusă viaţa în pericol, aşa că poliţiştii au reţinut agresorul şi l-au dus la instanţă. Imediat ce a aflat că a primit mandat de arestare, Ioachim Moroşanu a declarat recurs.

C.M.