Corcodușe:  banale ca fruct, pețioase ca medicament

Tina-CorcodușeBanalele corcoduşe, fiind  cele mai ieftine şi mai la îndemână fructe de sezon, au efecte benefice uimitoare asupra organismului. Corcodușele sunt bogate în vitamine şi minerale, fiind considerate ca foarte  buni antioxidanţi şi antiinflamatori, având efect de prevenire împotriva multor boli.  În plus, corcodușele sunt recomandate în curele de slăbire, datorită faptului că 90% din compoziţia lor o reprezintă apa.

Corcoduşele conţin vitamine din grupa B, dar şi vitamina C şi vitamina A. Ca minerale, sunt bogate în fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor. În compoziţie se mai găseşte şi acid citric. Toate acestea fac ca fructul să fie benefic pentru organism, fiind bune pentru imunitate, oboseală şi stres.  Vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea infecţiilor. Datorită conţinutului lor bogat în vitamina C, calciu şi magneziu, corcoduşele sunt recomandate pentru prevenirea anemiilor,  ameliorarea stărilor de oboseală. Este indicat consumul în perioada în care organismul luptă împotriva unei infecţii.

Magneziul este unul dintre mineralele aflate în compoziţia fructului care are un efect benefic pentru sănătate. Acesta ajută la menţinerea sănătăţii oaselor, combaterea oboselii şi stresului, buna funcţionare a sistemului nervos. Corcoduşele ajută la întărirea imunităţii, stimulează activitatea cardiacă şi scad riscul îmbolnăvirii de cancer. Stimulează pofta de mâncare pentru copii, dar sunt bune şi în dietele adulţilor. Fosforul din compoziţie ajută la memorie, iar magneziul diminuează stresul.

Tina CONDREA