Copiii din Târgu Neamț, invitați să participe la proiectul „Casa strămoșească“

*Până pe 2 iulie, cei mici pot derula activități în cadrul atelierelor de Pictură și Artă Tradițională, Muzică și Literatură

Fundația Filantropică și Culturală „Sfânta Teodora de la Sihla“ Târgu Neamț, în colaborare cu Consiliul Județean Neamț organizează, până pe data de 2 iulie, proiectul „Casa strămoșească“, la care sunt invitați să participe copiii nemțeni dornici să desfășoare activități în cadrul celor trei ateliere: Pictură și Artă Tradițională, Muzică și Literatură. Pe toată durata proiectului, copiii vor participa la concursuri, expoziții de pictură, lansări de carte, simpozioane și șezători.

Atelierele funcționează în Salonul Cultural al Bisericii Sf. Haralambie din Târgu Neamț, în fiecare zi, începând cu ora 16.00. Programul zilnic se va prelungi, în funcție de doleanțele participanților“, a precizat Olguța Caia, președintele Fundației „Sfânta Teodora de la Sihla“.

Un alt eveniment pregătit pentru copiii din Târgu Neamț va avea loc pe data de 9 iulie, începând cu ora 17.00, la Casa Culturii „Ion Creangă“. Este vorba despre Festivalul Corurilor de Copii, manifestare organizată tot de Fundația „Sfânta Teodora de la Sihla“, care va reuni Corul „Angeli“ de la Biserica „Sf. Haralambie“ Târgu Neamț (dirijor Ana Dragu), Corul Liceului „Ion Creangă“ Pipirig (dirijor Nadia Mihaela Sângeap), Corul „Mugurași de Sânziene“ al „Clubului Copiilor“ Târgu Neamț (dirijor Sânziana Oșlobanu), Corul Liceului Oglinzi (dirijor Gabriela Ujică), dar și alte coruri care doresc să intre în competiție.

Spectatorii se vor delecta cu muzică religioasă, prelucrări folclorice și patriotice, dar și cu un recital de muzică populară.

Festivalul va fi urmat de parada costumelor populare, care se va desfășura prin orașul Târgu Neamț, încheindu-se cu o serie de pelerinaje desfășurate sub genericul „Pe urmele lui Ion Creangă“.

Fundația Filantropică și Culturală „Sf. Teodora de la Sihla“ Târgu Neamț este și organizator al unei tabere anuale internaționale, la care participă 20 de copii olimpici din toate regiunile Basarabiei. Activitatea face parte din proiectul „Casa Prieteniei“, proiect ce include activități de petrecere a timpului liber pentru copii, precum muzica, pictura, creația literară și pelerinajele.

Irina NASTASIU