Competiție religioasă pentru elevii laici: Concurs Național dedicat Sfântului Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi

 

*Competiția se va desfășura, în perioada 22-24 septembrie, la Mănăstirea Brazi, pe secțiunile: „Creație digitală“, „Artă creștină“, „Cântec de toacă“ și „Muzică psaltică“

Și elevii nemțeni sunt invitați să participe, în perioada 22-24 septembrie, la Concursul Național „Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi“, ediția a VIII-a. Concursul este organizat de Liceul Teoretic „Ioan Slavici“, Primăria orașului Panciu, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Protoieria orașului Panciu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și își propune promovarea respectului pentru valorile fundamentale religios-morale, educaționale, culturale, estetice și artistice, sociale și de relaționare competițională prin instituirea unei legături mai strânse între Biserică și școală, ca mediu instituțional educativ.

Înscrierile se fac până pe data de 19 septembrie, concursul fiind deschis participării tuturor

elevilor, cu excepția celor din liceele de artă și seminarii teologice.

Competiția se va desfășura la Mănăstirea Brazi, pe următoarele secțiuni: „Creație digitală“, „Artă creștină“ „Cântec de toacă“ și „Muzică psaltică“. Secțiunea „Creație digitală“ presupune realizarea unei prezentări digitale cu tema „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul“, utilizându-se aplicația Microsoft Office-Power Point, secțiunea de „Artă creștină“ cuprinde subsecțiunile „Icoană pe sticlă“, „Icoană pe lemn“ și „Grafică“, secțiunea „Cântec de toacă“ constă în interpretarea unei secvențe ritmice la toacă, în timp ce secțiunea de „Muzică psaltică“ include subsecțiunile „Interpretarea vocală individuală“ și „Interpretare vocală în grup coral constituit din minim 8 membri“ presupunând interpretarea a două lucrări muzicale religioase diferite, la alegere, din cântările calofonice, doxologie, axioane, polielee sau alte lucrări religioase intrate în repertoriul psaltic al Bisericii Ortodoxe Române.

Premiile, acordate pe data de 24 septembrie

Juriul concursului este constituit din inspectori de specialitate și profesori desemnați de organizatori, evaluarea lucrărilor urmând a se face pe baza unei fișe criteriologice de jurizare ce conține 4 criterii de referință ale căror punctaje însumează 90 de puncte. Se acordă 10 puncte din oficiu.

La fiecare secțiune se acordă câte un premiu (I, II, III) și o mențiune, susținerea financiară a premiilor fiind asigurată de Primăria orașului Panciu și Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Premiile vor fi acordate în cadrul festivității de premiere ce va avea loc după finalizarea

Concursului, în data de 24 septembrie 2016, la ora 15.00, în incinta Mănăstirii Brazi.

Lista elevilor participanți premiați, lucrările și, respectiv, prestațiile acestora vor fi postate pe site-ul concursului (concursulsfteodosie.lispanciu.ro), pe canalul oficial al concursului (www.youtube.com/user/concursulsfteodosie), pe site-ul liceului organizator (www.lispanciu.ro) și pe pagina web a profesorilor de religie vrânceni (profesoridereligie.99k.org).

Irina NASTASIU