Cinema-edu în liceele din Neamţ  

19/09/2014

cinemaZilele acestea, în liceele şi colegiile din Roman, judeţul Neamţ, va fi demarat proiectul Cinema-edu, ajuns la a patra ediţie.

Ministerul Educaţiei Naţionale în colaborare cu Asociaţia Culturală Macondo, propune elevilor şi profesorilor din liceele mai multor oraşe şi ţară, printre care şi municipiul Roman, un proiect de educaţie cinematografică şi socială care se va desfăşura în perioada septembrie- noiembrie 2014, scopul final al acestuia fiind familiarizarea tinerilor şi a dascălilor cu limbajul cinematografic ca metodă de învăţare şi de predare alternativă. Practic, va avea loc un program de proiecţii în mai multe spaţii culturale din ţară, printre care şi în Roman, urmate de discuţii pe marginea temelor sociale regăsite în filmele vizionate, oferind elevilor şi noţiuni despre cultura cinematografică europeană. Astfel, liceenii vor fi familiarizaţi cu filme care fac parte din patrimoniul cinematografic mondial şi vor învăţa tehnici de lectură a mesajelor audiovizuale.

“Elevii participanţi la proiect vor viziona trei filme şi vor primi acces la materiale didactice care să-i ajute la dezvoltarea capacităţii de lectură a operelor audiovizuale, la familiarizarea cu limbajul cinematografic, încurajând spiritul scritic, dar şi acţiunea socială”, a precizat Daniela Băcanu, reprezentant al Asociaţiei Culturale Macondo.

 

Geanina NICORESCU